En Sıcak Konular

Kayseri Belediyesi'nden CHP'ye karşı atak

16 Aralık 2010 11:53 tsi
Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili bazı belgeler, Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yayımlandı.

Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde, yolsuzluk iddialarında adı geçen Hacı Ali Hamurcu'nun emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerin yanı sıra emniyette alınıp cumhuriyet savcılığına gönderilen ifadenin 26 sayfa olduğunu gösteren tutanak yer aldı.

İnternet sitesinde Hacı Ali Hamurcu'nun en son verdiği 3 sayfalık ifadeye de yer verildi.

Hamurcu'nun önceki ifadeleriyle sonraki ifadelerinin çeliştiğini kabul ettiği belirtilerek, ''Bu sırada müdürüm belediyedeki üst düzey görevlileri suçlayacak olursan onların beni kurtarabileceğini söyledi. Bu nedenle, müdürümün bana söylememi istediği hususları gerçekmiş gibi anlattım. Zaten ifadeler karşılaştırıldığında birbiriyle çelişkili olduğu görülecektir. Hakkımdaki suçlamalardan kurtulmak için ve belediye üst düzey görevlilerinin bana yardımını sağlamak için bu ifadeyi verdim. Bu nedenle, önceki ifadelerimin gerçek dışı olduğunu belirtmek istiyorum'' dediği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yayımlanan belgeler arasında, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Teftiş Kurulu Başkanı'nı görevlendirmesi, Teftiş Kurulu'nca Hacı Ali Hamurcu hakkında tutulan teftiş raporu ve ardından savcılığa yapılan suç duyurusu da bulunuyor.

Sitede, sahte senet hazırlanarak şantaj yapılmak istenmesi çerçevesinde gelişen olayları gösteren suç duyurusu ve bilirkişi raporu gibi toplam 13 dosya da yer alıyor.

Polis, 26 sayfalık ifade tutanaklarını savcılığa teslim etmiş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediyedeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili kayıp olduğunu açıkladığı belgelerin tamamını kendi internet sitesinde yayınladı. CHP Lidari Kılıçdaroğlu, 26 sayfalık Hacı Ali Hamurcu'nun ifadesinde 10 sayfanın kayıp olduğunu iddia etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise bu iddialara karşılık internet sitesinden, ifadenin savcılığa tam 26 sayfa olarak teslim edildiğine dair 'teslim tutanağı' belgesini yayınlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin kendi internet sitesinden 'Organize İşler' başlığı ile yayınladığı kayıp olduğunu ileri sürdüğü belgelerle ilgili iddialara internet sitesinden cevap verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 'Belge öyle değil böyle yayınlanır' başlığı altında kayıp olduğu ileri sürülen bütün belgeleri yayınladı. Belgelerin soruşturma aşamasında tam ve eksiksiz olarak polis tarafından savcılığa teslim edildiği belirtildi. Belediyenin sitedeki açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmelerinde tam 10 yalanı nasıl söylediğini bir gün sonraki basın toplantımızda belgeleriyle ispat ettik. Buna karşılık Kılıçdaroğlu, ellerindeki belgeleri kendi internet sitesinde yayınlayacaklarını söyledi. Ancak işine geldiği kadarki kısmını yayına veren Kılıçdaroğlu, sıkıştığı zaman da 'aynı dosyadan bahsetmiyoruz' yalanına sarıldı. Konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri internet sitemizden kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu belgeler arasında özellikle Hacı Ali Hamurcu'nun Cumhuriyet Savcılığı'nda en son verdiği 3 sayfalık ifadeyi gözler önüne seriyoruz. Bu ifadesinde Hacı Ali Hamurcu, daha önceki verdiği ifadelerin birbiriyle çeliştiğini kabul ederek, "Bu sırada müdürüm belediyedeki üst düzey görevlileri suçlayacak olursan onların beni kurtarabileceğini söyledi. Bu nedenle ben müdürümün bana söylememi istediği hususları gerçekmiş gibi ifadelerimde anlattım. Zaten ifadeler karşılaştırıldığında tamamıyla birbiriyle çelişki içerisinde olduğu görülecektir. Ben hakkımdaki suçlamalardan kurtulmak için ve belediye üst düzey görevlilerini bana yardımını sağlamak için bu ifadeyi verdim. Bu nedenle önceki ifadelerimin gerçek dışı olduğunu belirtmek istiyorum" şeklinde konuşuyor."

Belediye, kayıp olduğu iddia edilen 26 sayfalık polisteki ifade metinlerinin savcılığa teslim edildiğine dair belgeyi de yayınladı. Bu belgede, dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Tuncay Yalçınoğlu'nun imzası var. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin suç duyurusu üzerine savcılığın yazısı doğrultusunda Hacı Ali Hamurcu'nun gözaltına alınarak ifadesine başvurulduğunu belirtiliyor. Belediyenin yaptığı suç duyurusundaki bilgiler ışığında şahsın ifadesinin alındığı ve daha sonra 26 sayfalık ifade metninin bulunduğu evrakın şahısla birlikte savcılığa götürüldüğü ve şahsın Kayseri 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandığı dile getiriliyor. 20 Temmuz 2007 tarihli belgede teslim edilen dosya ek kısmında belirtilirken 26 sayfa olduğu aktarılıyor.
 
cihan



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs