En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım: Protokol tribünleri kaldırılsın

16 Aralık 2010 10:35 tsi
Meclis'te, Sporda Şiddet Komisyonu'na konuk olan Fenerbahçe Başkanı, stadyumlardaki protokol tribünlerinin kaldırılmasını ve spor mahkemelerinin kurulmasını istedi. Yıldırım, ayrıca, "Agresif olmamın sebebi, içinde bulunduğum şartlar ama evde kılıbığım

Meclis Sporda Şiddet Komisyonu'nun konuğu Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım'dı. Yıldırım, şiddetin önüne geçebilmek için spor mahkemelerinin kurulması ve sert cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Türkiye'de pek çok stadyumda suç işleyenler güvenlik kamerasıyla tespit edilebiliyor, ancak önemli olan bu tespitten sonra ne olacağı. Kulüpler Spor Yasası biran önce çıkarılmalıdır. Bir yasa hazırlanıyor, ama içinde biz yokuz. Sıkıntıları daha önce de söylemiştik, ancak dikkate alınmamış'' diye konuştu. Yıldırım, stadyumlarda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin ise yeterli eğitimden geçirilmediğini hatta kahvehanelerden toplandığını söyledi. Yıldırım, mevcut protokol tribünlerinin kaldırılması gerektiğini de anlatarak, "Protokol tribünlerini kaldırmak lazım. Avrupa'da böyle bir şey yok'' dedi. Bu konudaki düzenlemelerin TBMM'nin işi olduğunu dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aziz Yıldırım başkan ise gelip bu tribünde oturabilmeli. Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı statta protokol tribününe ya başkan ya da onun yerine belirlenen kişi oturabilir. Protokol tribünlerini kaldırmak lazım. Avrupa'da böyle bir şey yok. Devlete göre protokol tribünü yapalım. Sizler gelin oturun. Bazı yanlışları düzeltmek lazım. Bu da TBMM'nin işidir.'' Kulüplerin çıkacak olan vergi yasasına dahil edilmesini isteyen Yıldırım, biletlerden alınan yüzde 18'lik KDV oranının ise yüzde 8'e düşmesi gerektiğini söyledi. Milletvekilleri, Aziz Yıldırım'a zaman zaman yaptığı sert açıklamaları da hatırlattı. Yıldırımın, "Agresif olmamın sebebi içinde bulunduğum şartlar, ama evde kılıbığım" cevabını vermesi dikkat çekti.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Dersimspor'un ihtiyacı olan malzemeleri karşılamak için verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi. Ziyaretlerde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Özdemir, "Dersimspor'un ihtiyacı olan bir konuyu yerine getirmeye söz verdik, bunu yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.

Andre Santos'u hırs bastı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasında Sivasspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenmana takımdan ayrılacakları iddia edilen Bilica, Kazım ve Gökhan Ünal katılmadı. Kontrol için İspanya'ya giden Güiza da idmanda yer almazken, son dönemde sürekli yedek kalan Brezilyalı sol bek Andre Santos, hırsıyla dikkat çekti. Aykut Kocaman'ın as takımda denediği Andre Santos, özellikle Mehmet Topuz ile girdiği ikili mücadelelerde hep ayakta kalan taraf oldu.

Alex, F.Bahçe için kararsız

F.Bahçe kaptanı Alex, transferinin ocak ayından itibaren biraz daha şekilleneceğini ve teklifleri inceleyerek, kararını vereceğini açıkladı. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Alex, kendi sitesinde yaptığı açıklamada, bundan sonra nerede oynayacağı konusunu henüz netleştirmediğini belirterek, "Herkes 'bundan sonra ne olacak' diye soruyor. Evet, planım çok basit, futbol oynamak ve futbolu oynarken keyif almak istiyorum. Nerede yapacağım peki bunu? Gerçek söylüyorum bunu daha netleştirmedim.'' ifadelerini kullandı.

zaman



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs