En Sıcak Konular

Baykal'ın korktuğu başına geldi

16 Aralık 2010 10:17 tsi
Baykal'ın korktuğu başına geldi CHP’de kurultay öncesi sürpriz ittifak gündeme geldi.

Sav’ın liste tartışması yapmama kararı alarak Kılıçdaroğlu’yla ittifaka yanaşması Baykal’ın çarşaf liste hayallerini zora soktu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Önder Savile PM listesi için ittifak yapacağı konuşuluyor.CHPkulislerindeki iddiaya göre Kılıçdaroğlu, delegelerin çoğunun çarşaf liste istemesi üzerine blok listenin tehlikeye girme ihtimaline karşı, delege üzerinde ağırlığı bulunan Sav ile ittifak arayışına girdi. Kılıçdaroğlu, Sav’ın çarşaf listeye destek vermemesi koşuluyla ekibinden bazı isimleri PM listesine alacak. Sözkonusu isimler arasında Kılıçdaroğlu’na rakip olarak da gösterilen Hakkı Süha Okay, Şahin Mengü, Turgut Dibek, Gülsün Bilgehan, Faik Öztrak gibi isimler bulunuyor.Deniz Baykalda önceki akşam kendisine yöneltilen Sav ile yakınlaşma iddialarını yalanlarken, tam tersi Sav’ın genel merkezle yakınlaştığına dikkat çekmişti. Sav, dün yaptığı açıklamalarla adeta Baykal’ın tezini doğruladı.

Baykal kurultay öncesinde Sav ile bir temasta bulunmadığını belirterek, “Zaten bu son noktada yapılan bazı açıklamalar tam tersine genel merkezle bir yakınlaşma içine girildiğini gösteriyor” demişti.

Sav yaptığı yazılı açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu ile geçen cumartesi gerçekleştirdiğim görüşmede, PM listesiyle ilgili hiçbir öneride bulunmadım. CHP’nin önemli kurultayında yöneticilerimizi, milletvekili arkadaşlarımı, il başkanlarımızı, kurultay delegelerimizi sıkıntıya sokacak kamplaşma sanısı yaratacak, herhangi bir liste, yöntem ve içeriği tercihi ile yormak, üzmek istemiyorum” dedi.

star



Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs