En Sıcak Konular

CHP'nin Bermuda Üçgeni

16 Aralık 2010 09:49 tsi
CHP'nin Bermuda Üçgeni "Önce CHP'yi dikensiz gül bahçesi yapan Baykal oyun dışı kaldı. 6 ay sonra ikinci adam eski kurt siyasetçi Önder Sav saf dışı bırakıldı. Şimdi sıra üçüncü adımda."

Mahmut Övür'ün Sabah'taki köşesinden ilgili kısım:

Deniz Baykal... Aslında Baykal güçlü değil ama güçlü görünmek için elinden geleni yapıyor. Öfkesinin, çıkıp televizyonlarda konuşmasının nedeni yakın çevresinin partiden tamamen silinmesini engellemek.

Ne de olsa serde geri dönüş hayali var.
Bu yüzden "parti eksen kaybediyor", "CHP'yi dizayn etmek isteyenler var" gibi "endişeli" tabanı korkutan çıkışlar yapıyor.

Bir CHP'li şöyle diyor: "Deniz Bey'in bu agresif tutumu tabanda karşılık bulmuyor ve tam tersi tepki topluyor. Parti tabanında 'Genel başkan seçime gidiyor bırakın kendi ekibini kursun' anlayışı yaygın. Önemli olan bu."

Partide hâlâ ikinci güçlü isim Önder Sav... Doğrusu Sav'ın parti içi gücü var ama o gücün toplumda bir karşılığı olmadığı için yapacağı fazla bir şey de yok.

Bu yüzden Sav daha gerçekçi davranıyor. Bu da partilileri şaşırtıyor. Şaşırtıyor çünkü saf dışı bırakılmasının üzerinden çok geçmeden Kılıçdaroğlu ile anlaştığı konuşuluyor.

Bu duruma önceki gün Deniz Baykal da dikkat çekti. Buna öfkelendiği de çok açık... Baykal, Kılıçdaroğlu'nu kendi etki alanına çekmeye çalışırken, Sav'ın yeniden devreye girip, "Bir beklentim yok" diyerek destek sözü vermesi dengeleri değiştirdi.

Bu değişimi Sav'a yakın isimlerin yaklaşımında görmek mümkün. "Görüşme sonrası Sav çok dikkatli konuştu. Kemal Bey, 'CHP'yi iktidar yapmazsam giderim' diye ciddi bir iddia ortaya koydu. Bundan sonra çelme takmanın, ayak oyunu yapmanın anlamı yok. En fazla 6 ay sonra seçim var. Bir hesabı olan seçim sonrası ortaya çıkar, hesaplaşır."

Sav'cılar böyle diyor ama Sav'ın parti yönetimiyle sorunu olduğu gerçeğini de saklamıyorlar. Onlara göre Sav'ın en önemli derdi Gürsel Tekin... Tekin'i etkisiz kılmak için elinden geleni yapacağı konuşuluyor. Hatta Kılıçdaroğlu'na, Tekin'in Parti Meclisi'ne sokacağı 8 kişilik "özel" bir liste vererek uyardığı söyleniyor.

Herkesin gözü kulağı kurultay listesinde olacak. Acaba Kılıçdaroğlu CHP'deki üçüncü adımında yine bir tasfiye mi planlıyor?

Şimdi gelelim üçüncü isme... Kurultaya giden CHP'deki üçüncü güçlü isim Gürsel Tekin. İki şansı var; kamuoyu ve medya desteği. Mevcut parti yapısı içinde ise pek gücü ve sempatisi yok. Kılıçdaroğlu ile İstanbul birlikteliği toplumda bir karşılık yarattığı için gücünü koruyor. Şu anda partinin ikinci ve her şeyi yapan adamı olarak biliniyor.



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,021 µs