En Sıcak Konular

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Barzani ile görüştü

15 Aralık 2010 20:56 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Erbil’de bulunan Beyaz Köşkte gerçekleşen görüşmede Neçirvan Barzani, Bakan Nimet Çubukçu ve beraberindekileri Türkçe, ‘Hoş Geldiniz’ diyerek karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Türk basınına konuşan Neçirvan Barzani, Bakan Çubukçu'nun bölgeye gelişinin kendilerini onurlandırdığını belirterek bu ziyaretle de Türkiye ile Kürt bölgesi arasındaki ilişkilerin daha da geliştiğini gösterdiğini ifade etti. İlişkilerin daha da gelişmesi için hep beraber çalışacaklarına dikkat çeken Barzani, Sayın Bakanın dün ve bugün bölgedeki yaptığı okul ziyaretlerinden çok memnun olduklarını kaydetti.

TÜRKİYE BİZİM DOSTUMUZDUR, YARDIMLARINI UNUTMADIK

Türkiye’nin ezelden beri kendilerine yardımını esirgemediğini de vurgulayan Barzani, "Biz bu yardımları hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Başta Enfal ve Halepçe gibi katliamlarda bizim yaralarımızı sardılar. Bize yardımcı oldular. Bunun için kendilerine minnettarız. Türkiye bizim dostumuzdur." dedi.

TÜRKİYE İLE BÖLGE DOSTLUK İLİŞKİSİ İÇİNDEDİR

Bölge ile Türkiye arasında yaşayan gelişmelerin olduğunu söyleyen Barzani, ekonomik ve siyasi anlamda gelişmelerin yanı sıra eğitim alanında da ilişkiler olmasını çok önemli bulduklarını ve başta Sayın Erdoğan’a, Sayın Bakana ve hükumetlerine bir kez daha teşekkür ettiğini kaydetti.

Türkiye ile bölge arasındaki ilişki stratejik bir ilişki olduğunu belirten Barzani, "Biz bu yönde atılan adımları sevinçle karşılıyoruz. Biz Türkiye tarafından da atılan bu adımları çok değerli ve önemli buluyoruz. Aynı zaman da AK Parti’den KPD kongresinin davetine icabet etmelerine çok teşekkür ediyoruz. Umarız bu tür ziyaretler daha fazla gelişir. Sayın bakanın gelişi atılan adımların bölge ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için önemliydi. Türkiye ile bölge dostluk ilişkisi içindedir. İlişkiler her yönde iyi bir şekilde ilerliyor ve gelişiyor. Sayın bakanın buraya gelişi ilişkilerimizin ne kadar mükemmel bir şekilde ilerlediğinin bir kanıtıdır. İlişkiler çok güzel bir şekilde ilerliyor." diye konuştu.

Neçirvan Barzani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı görevine seçilmesinden sonra ilk misafirinin Bakan Çubukçu olduğunu da vurguladı.

Bakan Çubukçu'nun ise eğitim alanındaki işbirliğinin bölgede kalıcı barışın sağlanmasından ve siyasi ilişkiler açısından doğru bir zemine oturtulmasının çok önemli olduğunu vurguladığı belirtildi.

Daha sonra Erbil Kalesi'ni de gezen Çubukçu ve beraberindekilere Erbil Valisi Nevzat Hadi eşlik ederek bilgi verdi.

Çubukçu, kalede mahalli kıyafet ile hediyelikler aldıkta sonra Kayseri Pazarı'nı da gezdi. 

cihan



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,028 µs