En Sıcak Konular

Doların ateşi yine yükseldi

15 Aralık 2010 14:23 tsi
Uluslararası piyasada doların güç kazanması yurtiçinde kurları 1.52 seviyelerine taşıdı. Yarın Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık indirime gidebileceği tahmin ediliyor.

Uluslararası piyasada doların güç kazanması yurtiçinde kurları 1.52 seviyelerine taşıdı. Yarın TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık indirime gidebileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte MB'nin munzam karşılıklarda da bir düzenleme yapması bekleniyor.

Haftaya bu beklentilere paralel olarak çıkışla başlayan Dolar/TL kurunda, yükseliş eğilimi, Euro/Dolar 1.34 sent seviyelerine çıksa da devam etti. Bugünse paritenin yeniden 1.33 sent seviyelerine inmesiyle birlikte Dolar/TL 1.52 seviyelerine yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) dünkü toplantısında faizi yüzde 0 – 0,25 aralığında bırakırken, tahvil alım programında da bir değişikliğe gitmedi. Ancak, Moody's İspanya'nın kredi notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldığını açıklaması huzursuzluk yarattı.

İlk seans kapanışı itibariyle Euro/Dolar 1.3295 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5210 seviyesinde yer alıyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5180/1.5200 TL düzeyinde. Bu arada Euro ise 2.0030 liradan alıcı buluyor.

SATIŞ BASKISI ARTTI

Gerek yurtdışındaki satıcılı görünüm gerekse doların değerlenmesi İMKB'nin de güne satıcılı başlamasına neden oldu. Açılışını 373 puan düşüşle 66.136 puandan yapan Ulusal-100, artan satış baskısıyla 65.454 puana kadar geriledi. İMKB, ilk seansı 821 puan ve yüzde 1.23 değer kayıpla 65.688 puandan tamamladı ve 1.13 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Tahvil-bono piyasasında ise gün satıcılı başladı ancak yükseliş sınırlı kaldı. Dün yüzde 7.36 bileşikten spot kapanışını gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge kıymet bugün yüzde 7.42 seviyesine kadar çıktı. Faiz ardından yüzde 7.38 bileşikte dengelendi.

 



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs