iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Madem para sıcak, Yunanistan'a atın!

15 Aralık 2010 13:38 tsi
Madem para sıcak, Yunanistan'a atın! Bu cin fikrin riskleri de var! iyibilgi Ankara

Hükümetin sıcak paraya ilişkin endişeleri derinleşiyor. Dışarıdan gelen paranın miktarı büyüdükçe, kontrol etmesi zorlaşıyor, dahası onun sizi kontrol etmesi kolaylaşıyor.

Esasen Başbakan da bu konuya zaten dikkatleri çekti ve ikazda bulundu. Peki bu para ne olacak? Şu sıralar akla gelen fikirlerden biri, bu sıcak parayı elimizi fazla yakmadan komşuya devretmek.

Tabii bedavaya değil. Yatırım olarak, ortak girişim olarak, “satın almalar” olarak, sair. Peki bu mümkün mü? Teknik olarak evet ve dört başı mamur yapılırsa faydası da olabileceğini söyleyenler çok.

Fakat siyasi boyutları var. Yunanistan büyük bir ekonomik krizin pençesinde kıvranırken belki Türkiye içinde de “bunu niye yapıyoruz, hep bu numarayı yiyoruz” diyenler çıkabilir.

Bir de işin uluslararası boyutu var. Ki belki daha önemli. Yunanistan’ın yeni hükümeti ile Ankara’nın ilişkileri nispeten daha iyi. Kıbrıs konusunda problem ağırlığını korusa da, Ege, 12 mil, adalar, kıta sahanlığı, silanlanma vb sorunlar da bir tür ılıman iklim hakim.

Ancak Yunanistan’a ilgi gösteren bir ülke var. Bu ülke İsrail. Mavi Marmara’dan ve Anadolu Kartalı Tatbikatı’ndan bu yana Tel Aviv, Atina’ya aynı bir özen gösteriyor.

İsrail’in bir yandan Türkiye’nin çevresi ile yakın ilişkiler kurma girişimi-ki başlı başına ayrı bir haber/dosya konusudur-bir yandan da Akdeniz’de ağırlığını artırma girişimi Yunanistan’la yakınlaşma politikasının önemli bir parçası.

Ek olarak, AB ve ABD’nin Yunanistan’la sorunların artık tamamen çözülmesi ve Kıbrıs da dahil meselenin tatlıya bağlanması noktasında ağırlığı bulunuyor.

 Görüldüğü gibi Türkiye’den Yunanistan’a gidecek sıcak para birden çok sorunun çözümüne katkı sunabilir.

Peki bu para nerede? Dışarıdan gelen para yatırıma dönüşmüyor mu? Nasıl Yunanistan’a verilecek? Fabrika kurmaya değil de Borsa’ya geliyorsa veya benzer yatırım araçlarına mümkün tabii!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs