En Sıcak Konular

Meteorolojiden yağış uyarısı

15 Aralık 2010 13:34 tsi
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmede yağış uyarısı yapıldı.

Son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Trakya'da 2- 4 derece azalacak, Güneydoğu Anadolu'da 3- 5 derece olmak üzere güney, iç ve doğu bölgelerimizde 1- 3 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli (30-40 km/saat), zamanla Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, RÜZGAR, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yağışların Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Rüzgarın, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda lodostan kuvvetli (30-40 km/saat), zamanla Marmara'da poyrazdan kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması çağrısında bulunuldu.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI

İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi beklendiğinden, soba vedoğalgazkaynaklı baca gazı zehirlenmelerine dikkat çekildi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor 6 derece.

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 12 derece.

Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor 15 derece.

Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Manavgat, Alanya, Aksu, Serik, Gazipaşa, İbradı ve Akseki ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor 15 derece.

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10 derece.

Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 2 derece.

Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 9 derece.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, zamanla kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların, Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Lodos nedeniyle soba zehirlenmesi tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevreleri yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Artvin dışında bölge yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimler ile Amasya ve Tokat çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt ve Çorum çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, batı kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman veDiyarbakırçevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 CİHAN




Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,391 µs