En Sıcak Konular

Marmaray'da deneme geçişi Mart ayında yapılacak

15 Aralık 2010 13:33 tsi
Çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 70 bin kişiyi taşıyacak projenin son hali medyaya tanıtıldı.

İSTANBUL'un her iki yakasını Boğaz'ın altından birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013’de hayat bulacak.

Üsküdar Belediye Başkanı  Mustafa Kara, Marmaray’da bugüne kadar yapılan çalışmaları  tanıttı. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisinin, sosyal ve kültürel hayatının daha güzel olacağını söyledi, İSTANBUL'un her iki yakasını birleştiren tünelin, kentin ulaşımına önemli katkıları olacağınısöyledi.

İSTANBUL'un her iki yakasını Boğaz'ın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013’de hayat bulacak.
Kara, Söğütlüçeşme'den başlayarak Yenikapı'ya kadar giden hattın bittiğini, deneme geçişinin Mart ayında Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da katılımıyla dekovil aracıyla yapılacağını söyledi. Marmaray saatte 70 bin kişiyi taşıyacak.  

Kara, Marmaray çalışmalarından en çok Üsküdarlıların etkilendiğini de ifade ederek, ''Marmaray tamamlandığında Üsküdar'a ulaşım daha kolay olacak. Üsküdar'da ticaret daha hareketli hale gelecek. Üsküdar Belediyesi olarak da Marmaray'a ilişkin hazırlıklarımızı yapıyoruz. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı daha güzel olacak'' dedi.

Tüp geçidin deniz üstündeki güzergahına ''Hüdayi Yolu'' denildiğini anımsatan Kara, gezinin Hüdayi yolunun bulunduğu noktada yapıldığını da vurguladı.

Projenin tamamlanıp 76,3 km uzunluğundaki sistemin devreye girmesiyle İSTANBUL ulaşımında toplu ulaşımın payı yüzde 7'den 28'e çıkarken, Üsküdar’dan her saat 60 bin kişi aktarma yapacak. Asrın projesi olarak anılan ve geçmişi 1860 yılına kadar giden Marmaray’ın yürürlüğe girmesi ile Üsküdar’ın ticari hayatında büyük bir patlama olacak.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs