En Sıcak Konular

Bakan Çubukçu: Türk okulları Irak'la gönül köprüsü kurdu

15 Aralık 2010 12:21 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türk okullarının Irak'la Türkiye arasında gönül köprüsü oluşturduğunu, bundan insanlık adına büyük sevinç duyduğunu söyledi.

Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığının Erbil'de düzenlediği ''Uluslararası Yüksek Öğretimi Canlandırma Araştırma Konferansı''na katılan Nimet Çubukçu ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Van Milletvekili Gülşen Orhan ve Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen ile Fezalar Eğitim Kurumları anaokulu ve üniversitesini ziyaret ederek okuldaki eğitim faaliyetlerini yerinde gördü.

Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdür Talip Büyük ile Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Akar tarafından karşılanan Bakan Çubukçu, kendi onuruna düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan mini konseri ilgiyle izledi.

Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılara kimi zaman alkışla tempo tutan Çubukçu, kimi zaman da söyleyen şarkılara eşlik etti. AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da Çubukçu'ya katıldı.

Öğrenci ve öğretmenlere hitap eden Çubukçu, Fezalar Eğitim Kurumları'nın bölgedeki önemine değindi.

"TÜRK OKULLARI KARDEŞLİĞE HİZMET EDİYOR"

Kuzey Irak'ta barışa, kardeşliğe insanlığa hizmet eden Türk okullarını ziyaret etmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Çubukçu, Türk okullarının Irak'la Türkiye arasında gönül köprüsü oluşturduğunu kaydetti.

Çubukçu, şunları söyledi: "Kuzey Irak'ta çok zor şartlar altında bir grup eğitim gönüllüsü tarafından fedakarca başlayan bu çalışmalar ve yapılan okullar bugün insanlık adına büyük bir sevinçle Irak'la Türkiye arasında gönül köprüsü oluşturdu. Bizler biliyoruz ki, zor şartlarda oluşan dostluklar her zaman çok daha kalıcı ve köklüdür. Bu okullarda okuyan öğrencilerimiz, birer dünya vatandaşı olmalarının yanı sıra, gereken niteliklerle birlikte Türkçeyi çok iyi konuşuyor ve Türkçeyi çok iyi tanıyan bireyler olarak yetişiyorlar. Her bir öğrenci insanlığın barışı, refahı ve huzuru için elzem olan sevgi ve dostluk köprüsü mimarı olacaklar. Bu okullardan mezun olan öğrenciler Kuzey Irak'ın kalkınması ve mimarı için önemli roller üstleniyorlar. Dolaysıyla her öğrenci insanlığın barışı ve refahı için elzem olan sevgi ve dostluk köprülerinin mimarı olacaklardır."

"BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİ EĞİTİM"

Kuzey Irak'ın en önemli ihtiyaçlarından biri eğitim olduğuna dikkat çeken Çubukçu, "Bu alanda tarihi geçmişimiz, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimiz bizlere önemli sorumluluklar yüklüyor. Ekonomik, sosyal, kültürel birçok boyutta her geçen gün güçlenen işbirliğini eğitim alanında da daha ileri noktalara taşımayı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Önümüzdeki süreçte Türk müteşebbislerinin bölgedeki eğitim yatırımları daha da artacak ve Türkiye'nin dostluk ve kardeşlik eli her zaman Kuzey Irak'taki kardeşlerimizin üzerinde olacak." şeklinde konuştu.

Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdür Talip Büyük tarafından Bakan Çubukçu'ya,plaket verilirken. Kerkük'ten bir öğrenci ise Çubukçunun karakalem posterini kendisine hediye etti.

Çubukçu ve beraberindekiler öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

 
cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs