En Sıcak Konular

Terör örgütü PKK'dan esnafa baskı

15 Aralık 2010 11:10 tsi
Finansman zorluğu yaşayan PKK, 'mafyavari' eylemlere yönelmeye başladı...

Avrupa ülkelerinde finansman kaynaklarının yakın takibe alınması nedeniyle köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın, uygun faaliyet alanı bulduğu Hollanda'da ''mafyavari'' eylemlere yöneldiği bildirildi.

Finansman ve kadro temini açısından Hollanda'yı üs olarak kullanan terör örgütü PKK'nın, başkent Lahey'deki siyasi uzantısı derneğin yeni taşındığı binasına ruhsat alabilmek için gerekli şartları sağlayabilmek üzere çevredeki iş yeri sahiplerini tehdit ettiği ortaya çıktı. Terör örgütünün, Lahey'deki siyasi uzantısı dernek için satın aldığı binaya ruhsat alabilmek amacıyla belediye başvurduğu, ancak belediye yetkililerinin yaptıkları inceleme sonucunda, binanın yangın merdiveninin olmaması nedeniyle başvurunun reddedildiği kaydedildi. Bunun üzerine, PKK'lı teröristlerin, dernek binasının yan duvarını kırarak, yangın merdiveni yapmaya çalıştıkları, ancak söz konusu tadilatın, ev dekorasyon mağazasının önünü kapatacağından, mağaza sahibi Y.Ç.'nin bu tadilata karşı çıktığı ve belediyeye şikâyette bulunduğu belirlendi. PKK'lı teröristlerin, mağaza sahibini ''yangın merdivenine engel olması durumunda mağazasının kundaklanacağı, kendisinin ve ailesinin öldürüleceği'' yönünde tehdit ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Hollanda güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler hakkında suç duyurusunda bulunan Y.Ç'nin, teröristlerin davranışlarından rahatsızlık duyan sokaktaki diğer işyeri sahipleri ile birlikte hareket etme kararı aldığı ifade edildi.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'nın ''Avrupa Birliği Terörizm Durum ve Eğilimler'' başlıklı raporlarında, PKK'nın, uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, sahtecilik, haraç alma gibi organize suç faaliyetlerinden elde ettiği milyonlarca avroyu silah alımı ve terör eylemlerinin finansmanı için kullandığı belirtilerek, PKK'nın Avrupa ülkeleri için ''en tehlikeli mafya örgütlenmesi'' olduğuna kaydedilmişti.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs