sır listesi | " /> sır listesi | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’nun sır listesi

15 Aralık 2010 10:45 tsi
Kılıçdaroğlu’nun sır listesi 

18 Aralık’ta yapılacak kurultayda Baykal ve Sav cepheleri listeye girmek için çalışma yaparken, Kılıçdaroğlu isimleri, bir sır gibi saklıyor.

Olağanüstü kurultay sürecine giren CHP'de gözler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listeye çevrildi. Baykal ve Sav cepheleri, listeye girmek için kulis çalışmalara başladı. Genel merkezde kurultay çalışmalarını sürdüren ve liste konusunda nabız yoklayan Kılıçdaroğlu ise isimleri, "A Takımı" olarak nitelendirilen, en yakın çevresiyle bile paylaşmıyor. Kılıçdaroğlu'nun listesi ile ilgili netleşen tek kararı, yaş ortalaması. PM'de ağırlıklı olarak "genç ve yeni isimlere" yer verecek olan Kılıçdaroğlu'nun 30-35 arası kontenjanı, kadın ve gençlere ayıracağı, ayrıca 25 milletvekiline listesinde yer vereceği belirtiliyor.

Seçimler öncesi Kürt sorunu ile ilgili açılım yapmak isteyen Kılıçdaroğlu'nun, bir süre önce parti üyesi olan Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nu önce PM'ye ardından MYK'ya almasına kesin gözüyle bakılırken, kamuoyunda "küskünler" olarak bilinen eski CHP'lilere sıcak bakmadığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, eski CHP'lilerin parti yönetiminde görev alabilmeleri için "en az 5 yıl partide aktif çalışmaları gerek" şeklinde değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

Kulislerde PM için, eski diplomatlar Faruk Loğoğlu ve Uğur Ziyal gibi isimler de geçiyor. Genel başkan değişiminin gerçekleştiği son kurultay öncesi de bu isimlerin PM listesine gireceği konuşuluyordu, ancak iki isim de aktif siyasette yer almak istemediğini ifade etmişti. Kılıçdaroğlu'nun kurultay öncesi bu isimlerle yeniden görüşeceği belirtildi.

İl başkanlarını topluyor

Genel Merkez'de dün MYK üyelerinin değerlendirmelerini alan Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Cuma günü il başkanları ile bir araya gelecek.  Toplantıdan blok liste kararının çıkması beklenirken, Kılıçdaroğlu'nun, liste ile ilgili bilgilendirme yaparak destek isteyeceği ifade ediliyor.

bugün



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs