En Sıcak Konular

AK Partili vekilleri liste telaşı sardı

15 Aralık 2010 10:18 tsi
AK Partili vekilleri liste telaşı sardı 
Erdoğan'ın milletvekillerinin karnesini özel ajandasında tuttuğu, kırık notları olanların gelecek seçimlerde aday olamayacağı iddia ediliyor.

Seçimler yaklaştıkça, AKP'li milletvekillerindeki liste telaşı da giderek artıyor. Vekiller, 150-200 arasında milletvekilinin liste dışı kalmasını beklerken, ağırlıklı olarak en yeni ve en eski vekillerin liste dışı kalacağını tahmin ediyorlar.

22 Temmuz 2007'de yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde 330 kişilik AKP Grubu'ndan 150 milletvekilini tekrar aday yapmayan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 2011 Haziran'ın da yapılması planlanan seçimlerde de milletvekillerini elemek için ince eleyip sık dokuyacak.

ERDOĞAN AJANDAYI AÇACAK

Özellikle yeni milletvekilleri hakkında 4 yıldır gözlem yapan Başbakan Erdoğan, notlar aldığı özel ajandasını aday listelerini hazırlarken açacak. Erdoğan, Meclis'e devamsızlık yapan, basında hakkında olumsuz haberler çıkan, seçim bölgesinden şikayetler gelen milletvekillerini eleyecek.

Erdoğan, hem teşkilatlardan, hem yakın çevresinden, hem de Grup yönetiminden milletvekillerinin karnesini isteyecek. Devamsızlığa, teşkilat görüşüne, siyasi çalışmalarına, halkla irtibatına ve özel hayatına bakarak, kararını verecek. AKP Grup yönetimine geçerli mazeret bildirmeden Genel Kurul çalışmalarına katılmayan ve seçim bölgesine uğramayan milletvekillerinin liste dışı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

VEKİLLER TEŞKİLATA SORULUYOR

Bu arada Teşkilat Başkanlığı milletvekillerini teşkilatlara sormak için çalışmalara başladı. İl, ilçe ve beldelerdeki ana kademe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerine yönelik 25 sorulu ankette, mevcut milletvekillerinin teşkilat nezdindeki durumu inceleniyor.

Teşkilat yöneticilerine, mevcut milletvekillerinden memnun olup olmadıklarının yanı sıra, "Kimi milletvekili görmek istersiniz?" sorusuyla birlikte 25-30 arasında isim sıralanıyor. Listede, mevcut milletvekilleriyle birlikte o ilde sevilen, sayılan ünlü simaların isimleri de sıralanıyor. Böylece, milletvekili aday listesi için taslak liste oluşturuluyor.

YENİ FİLİZ Mİ ESKİ SÜRGÜN MÜ ?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel sohbetlerinde Grup'ta gençleşmeye gideceğini söylediği öğrenilirken, RP döneminden bu yana milletvekilliği yapan yaşlı isimlerin topun ağzında olduğu kaydediliyor. Milletvekillerinin, Meclis kulisinde kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, "Eski sürgün" olarak nitelendirdiği tecrübeli milletvekilleriyle, "yeni filiz" olarak andıkları ilk kez 2007'de milletvekili olanların liste dışı kalmaya daha yakın olduğu kaydediliyor.

AKP''de tüzük gereği, bir milletvekili AKP listesinden üst üste en fazla 3 dönem milletvekilliği yapabiliyor. İlk kez 3 Kasım 2002'de milletvekili olup, şu an 2'inci dönemini yaşayan milletvekillerinin eski ve yeni milletvekillerine göre yeniden aday gösterilmek için daha avantajlı olduğu kaydediliyor.

ESKİ VEKİLLERE DÖNÜŞ YOLU

Erdoğan'ın, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday listesini hazırlarken, liste dışı bıraktığı 150 milletvekilinden 10 kadarını yeniden Meclis'e sokacağı yönünde de yorumlar yapılırken, "Başbakanımız böyle yaparak, bu dönem liste dışı bırakacağı milletvekillerine, 'aday yapılmadık' diye partiye küsmeyin. İlerde tekrar aday olabilirsiniz' mesajı vermek isteyecektir" görüşü dillendiriliyor.

dunyabulteni



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs