En Sıcak Konular

ÇYDD’den tuhaf fişleme

15 Aralık 2010 10:05 tsi
ÇYDD’den tuhaf fişleme

ÇYDD ve ÇEV'in kitabevlerini de tuhaf tanımlamalarla fişlediği ortaya çıktı.

Buna göre bazı kitabevleri gerici, bazıları 'çağdaş görünümlü', çok azı ise 'safkan ilerici'

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkında hazırlanan iddianame skandal fişlemeleri gözler önüne serdi.

Toplumun tüm kesimlerini ve bürokratların özel hayatlarını dosyalayan  ÇYDD'nin kitabevlerini de mercek altına aldığı belirlendi. Derneğin Kadıköy şubesinde yapılan aramalarda 4. katta el konulan bir dökümanda 'ÇEVPA Çağdaş Kitapevleri ve Kültür Merkezleri Projesi' başlığı altında, 'Cengiz Ö.-4.8.2001' ibareli bir belge ele geçirildi. Belgedeki notlarda, Türkiye'deki kitapevleri hakkında detaylı bir araştırma yapıldığı ve 'çağdaş görünümlü', 'gerici', 'safkan ilerici' şeklinde tanımlamalar kullanıldığı görüldü.

“700”ü siyasi gericilerin elinde”

'Saptamalar' başlığı altında 6 maddede yapılan araştırma sonuçları sıralanıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

1- Ülkemizde yaklaşık 5 bin kitap-kırtasiye dükkanı vardır.
2- Bunlardan bin kadarı kültür kitapları satmaktadır.
3- Bu bin kitapçıdan 700 kadarı Atatürkçü, laik kitapları kapısından içeriye sokmayan yalnızca şeriatçı kitaplar satan siyasi gericilerin elinde. 300 kadarı ise her türlü kültür kitabını bulunduran çağdaş görünümlü kitap evleridir.
4- Bu 300 çağdaş görünümlü kitabevinin 100 kadarı, görünümlerinden Fethullahçı oldukları anlaşılmayan, Fethullahçılıklarını her türden kitap bulunduruyormuş izlenimi vererek gizleyen kitapçılardır.
5- Geriye kalan 200 kitabevinin 45 kadarı D&R'lardır. Bunlar da hem gerici hem ilerici kitaplar bir arada bulunmaktadır.
6- Safkan ilerici kitabevlerinin sayısı, tüm Türkiye çapında ne yazık ki yalnızca 150 kadardır. Bunun 100 kadarı İstanbul, Ankara, İzmir, gibi büyük kentlerde, 20 kadarı Trakya bölgesinde, yalnızca 30 kadarı Anadoluda'dır.

Öyleyse ne yapmalıyız?

Sonuçlar bölümü altında ise yapılan fişleme çalışması ile ilgili değerlendirmeler yer alıyor. "Türkiye'de her 1 ilerici kitabevine karşılık en az 5 şeriatçı gerici kitabevi vardır" denilirken 'bu acı gerçeğin' büyük kentlerde yaşayanlar tarafından algılanamadığı iddia ediliyor.

Bilgi notunda 'Öyleyse Ne Yapmalıyız?' başlığı altında yapılması gerekenler şöyle anlatılıyor:

Gelir elde edeceğiz

"Atatürk'ün 'Hattı-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır' ilkesi uyarınca her ilde bir ÇEVPA Çağdaş Kitabevi & Kültür Merkezi işletmeleri açmalıyız. Bu ülkeyi kitap ve kültür alanında gericilerin tekelinden kurtaracak, halk eğitim merkezi gibi işlev görecek, Atatürkçü Düşünce ve kültürü yayacak; her kurulduğu yerde ÇEV için süreğen bir etkinlik merkezi oluşturacak, ayrıca ÇEV'e hiç küçümsenmeyecek bir gelir de getirecektir."

ÇYDD'NİN REFERANSI 3 PAŞA

ÇYDD Kadıköy Şubesinde çıkan 'Türkan SAYLAN 1.doc' isimli dijital dosyada, vefat eden Türkan Saylan'a hitaben Mudanya'dan gönderilen bir yazı dikkat çekiyor. Yazının altında refarans olarak, darbe günlükleri ile gündeme gelen emekli Oramiral Özden Örnek,  Kafes Eylem Planı davasından yargılanan Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü  yer alıyor.

2008 tarihli yazıda şu ifadeler kullanıldı: “2007-2008 yılını oldukça faal ve verimli geçirdik. Yılbaşında 31 olan öğrenci sayımız 39'a ulaştı. Hedefimiz olan 50 öğrenciyi sanıyorum 2009 Mayıs'ında elde edeceğiz. Geçen yılsonunda yıllık toplantımıza yurt dışından katılan burs verenlerin de ısrarlı teşviki ile sadece üniversite öğrencilerimizden oluşan bir yönlendirme ve kontrol komitesi kurduk. Köy enstitüleri programını başlatmak üzereyiz."

Mektubu yazan Emekli Deniz Albay Aydın Ortabaşı, 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'nı hazırlayan Albay Dursun Çiçek ile birlikte sorgulanmıştı. Mektubun NOT bölümünde şöyle deniliyor: “Size burs veren aydın insanlar ve geleceğin aydınlık insanları burslu öğrencilerimizden oluşan onur listemizi gönderiyorum. Referanslar: E. Dz.K.K. Oramiral Özden Örnek, Koramiral Feyyaz Öğütçü, Tümamiral Kadir Sağdıç, Tümamiral Can Erenoğlu."

KORKUNÇ! BUNLAR KARŞIMIZA ÇIKACAK

ÇYDD ve ÇEV iddianamesinde mahkeme kararıyla dinlenen telefonların tapeleri de yer alıyor. 29 Mart 2009'daki görüşmede Gülseven Yaşer eşi Yaşar Yaşer'e şöyle diyor: Biz seninle çok konuştuk buradan kesin bunu biliyorlardır. Bu benim cep numara...konuştuk onu da biliyorlardır. Bunlar korkunç. hepsi bu konuşmalar karşımıza çıkacak. Bunlar o kadar hain ki..."

bugün

 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs