yeni öneri | " /> yeni öneri | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal'dan yeni öneri

15 Aralık 2010 08:33 tsi
Deniz Baykal'dan yeni öneri Kurultayda Parti Meclisi (PM) üyelerinin çarşaf listeyle seçilmesi ısrarını sürdüren CHP eski lideri Deniz Baykal, blok listede kararlı görünen Kemal Kılıçdaroğlu’na yeni bir öneri getirdi.

Çarşaf listede ısrar eden Baykal’dan yeni öneri: Kılıçdaroğlu’na PM’nin üçte  birini seçme hakkı verilsin. Geriye kalan üyeler ise, çarşaf listeyle göreve gelsin.

Kurultayda Parti Meclisi (PM) üyelerinin çarşaf listeyle seçilmesi ısrarını sürdüren CHP eski lideri Deniz Baykal, blok listede kararlı görünen Kemal Kılıçdaroğlu’na yeni bir öneri getirdi. Parti tüzüğüne göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik PM’de 12 kişilik Bilim Kültür Platformu üyesi seçme yetkisi bulunuyor. Deniz Baykal bunun yanı sıra 15 üyenin daha Genel Başkan kontenjanından listeye konulması, geri kalan 53 üyenin ise çarşaf listeyle seçilmesini önerdi.

BAYKAL 8 DEFA ÇARŞAF LİSTEYLE GİTTİ

Öte yandan kendi döneminde PM’yi blok listeyle seçtirdiği hatırlatmasına karşılık Baykal, daha önce

8 kez çarşaf liste, 6 kez de blok liste yöntemininin uygulandığını söyledi. Baykal blok listeyi partide istikrarı sağlamak için uyguladığını ancak artık yeni bir dönemin başladığını, bu dönemde çarşaf listenin bütünleştirici olacağını savundu. Baykal yakın çevresine ise, yeni tüzükle ilk kez bir genel başkanın genel sekreter dahil MYK üyelerini kendisinin belirleyeceğine dikkat çekerek, “Ben dahil İnönü ve Ecevit, hiçbirimiz genel sekreteri doğrudan belirlemedik” dedi.

CHP’NİN YENİ YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

Baykal’ın NTV’de yaptığı açıklamalar da dikkat çekti: CHP’yi dizayn etme hevesi, arzusu, talebi ve baskısı var. Dışardan bunu yapanlar elbette içeriden de uzantılar buluyorlar. Siyasette bir bakarsın birileri en esaslı CHP’li olarak çıkmış. Peki ne zaman bu arkadaş mücadele vermiş... Son MYK’da 12. maddeye göre üye yaptık, şimdi genel başkan yarıdmcısı noktasına gelmemelidir.

Eski elçiler de PM’ye girecek

CHP’nin kurultayda blok liste yöntemiyle delegenin onayına sunulacak yeni Parti Meclisi (PM) listesi şekillenmeye başladı. Eski Büyükelçiler Faruk Loğoğlu ve Uğur Ziyal’in PM’de yer alma teklifini kabul ettikleri belirtiliyor. Sendikacı Yaşar Seyman ve Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve gazeteci Ali Öztunç’un da PM üyeliğine kesin gözüyle bakılıyor. Listeye mevcut MYK üyeleri dışında Baykal’a yakın Bihlun Tamaylıgil ile Sav’a yakın Gülsün Bilgehan, Faik Öztrak ve Hakkı Süha Okay gibi isimlerin de gireceği ifade ediliyor.   

star



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs