En Sıcak Konular

Wikileaks'in kurucusu, mahkeme kararı bekliyor

14 Aralık 2010 19:46 tsi
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın avukatı Mark Stephens, müvekkilinin bu akşamı hapishanede geçirme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi bugün, Julian Assange'ın 200 bin sterlininin mahkemede ödenmesi koşuluyla toplam 240 bin sterlin kefaletle şartlı tahliyesine karar verdi. Assange'ın avukatı Stephens ise kararın ardından açıklamalarda bulundu.

Stephens mahkemeye ödenmesi gereken 200 bin sterlinin nakit olarak temininin istendiğini ve bu miktarı mahkemeye teslim etmelerinin zaman alacağını söyledi. Müvekkilinin bu nedenle bu akşamı da büyük olasılıkla Londra'daki Wandsworth cezaevinde geçireceğini kaydeden Stephens, Assange'ın hemen serbest bırakılmama nedenlerinden birinin de İsveç'in mahkemenin aldığı kararı temyize götürme olasılığı olduğunu söyledi. Stephens, İsveç tarafının kararı temyize taşıma olasılığıyla ilgili olarak, "Eğer davacı taraf bu kararı temyize taşırsa bu zulüm olur" dedi.

Avukat Stephens ayrıca, Assange'ın her zaman İngiliz hukukuna güvendiğini kaydetti.

İsveç tarafını savunan avukatların mahkemenin kararını temyize götürmesi bekleniyor. Temyiz duruşmasının ise en geç 48 saat içerisinde Londra'daki Yüksek Mahkeme'de yapılacağı kaydediliyor.

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün yaklaşık 1 buçuk saat süren duruşmada yargıç Assange'ın serbest bırakılması için 240 bin sterlinin ödenmesinin yanı sıra, Assange'ın pasaportuna el konulmasına, Assange'a elektronik kelepçe takılmasına ve sokağa çıkma yasağı getirilmesine hükmetti. Assange'ın İsveç'e iadesi konusunun ise 11 Ocak 2011'de yapılacak duruşmayla görüşülmeye başlanması bekleniyor. İsveç Assange'ı iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve iadesini istiyor.

Bugünkü duruşmada, aralarında Amerikalı film yapımcısı Michael Moore, İngiliz sosyetesinin önde gelen isimlerinden Jemima Khan, gazeteci John Pilger, İngiliz film yönetmeni Ken Loach, Mick Jagger'ın eski eşi Bianca Jagger gibi kişilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin, Assange'ın serbest bırakılması için kefil olduğu açıklandı.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs