En Sıcak Konular

Facebook'a dudak uçuklatan teklif!

14 Aralık 2010 10:02 tsi
Microsoft Başkanı'ndan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e dudak uçuklatan o teklif...

Microsoft'un Facebook'u satın alma girişimi, ilk olarak David Kirkpatrick imzalı Facebook Etkisi isimli kitapta dile getirilmişti. Kitap, Mark Zuckerberg tarafından kurulduğu bugünden bu yana Facebook'un baş döndürücü gelişimini anlatıyor. David Kirkpatrick kitapta dev şirketlerin tekliflerini nasıl geri çevirdiğini de aktarıyor.

Microsoft'un üst düzey yöneticilerinden Fritz Lanman, Microsoft'un Facebook'a talip bilişim devleri arasında yer aldığını doğruladı. Gazeteport'taki habere göre, Microsoft'un Kurumsal Strateji ve Satın Alma Kıdemli Direktörü Fritz Lanman, konuyla ilgili açıklamayı Avrupa'nın önde gelen internet konferansları arasında sayılan ve Fransa'nın başkenti Paris'te geçen hafta düzenlenen LeWeb toplantısında yaptı.

Bilişim sektöründeki satın alma ve birleşmelerin konu edildiği bir panelin konuşmacıları arasında yer alan Lanman, LeWeb kurucusu Loïc Le Meur'un bir sorusu üzerine David Kirkpatrick tarafından gündeme getirilen iddiayı doğruladı. Fritz Lanman bununla da kalmadı, perde arkasın anlattı.

İddialara göre Microsoft Başkanı Steve Ballmer, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'e sosyal medya platformunu satması için 15 milyar dolar teklif etti. Zuckerberg teklifi kabul etmedi.

Buna rağmen Microsoft ile Facebook arasındaki görüşmeler kesilmedi. Microsoft yönetimi 240 milyon dolarlık kaynakla Facebook'ta yüzde 1,6 pay sahibi oldu. Facebook'ta Microsoft arama motoru bing'in kullanılması ve ücretsiz ofis yazılımları gibi Microsoft'un bazı bulut bilişim uygulamalarının Facebook'a entegre edilmesi, iki bilişim devinin yakınlaşmasının bir başka somut sonucu olarak gündeme geldiler.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,275 µs