En Sıcak Konular

Aytaç Durak'a ağır suçlama...

13 Aralık 2010 15:59 tsi
Mustafa Tuncel'in Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın yargılanmasına başlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in, görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mustafa Tuncel ve müşteki Aytaç Durak hazır bulundu. Hakkında "Kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Tuncel, savunmasında Durak'a hakaret kastının olmadığını, doğru bildikleri gerçeklerini dile getirdiğini ileri sürdü.

Durak'ın içerde mahkemeyi idare etmeye çalıştığını iddia eden Tuncel, "Duruşma çıkışı Durak'ın kulağına 'Sen gerçek rüşvetçisin. Rüşveti toprağa bağlıyorsun. Toprak da yenmediği için rüşvet yemiyorum, diyorsun' dedim." şeklinde konuştu.

Tuncel, Durak'ın bir petrol istasyonunun ruhsatı ile ilgili gündeme getirdiği rüşvet kasetini mecliste sonuna kadar dinletmemesi yüzünden aralarında bir takım siyasi tartışmaların çıktığını kaydetti. Durak, ise Mustafa Tuncel'den şikâyetçi oldu. Duruşma ertelendi.

'SEN GERÇEK RÜŞVETCİSİN, RÜŞVETİ TOPRAĞA BAĞLIYORSUN'

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tuncel, Aytaç Durak sayesinde adliyenin yolunu birazca fazla öğrendiğini ifade etti. Her hafta iki üç duruşmaya geldiğini açıklayan Tuncel, "Sebep Aytaç Durak'a hakaret etmek… Ben mahkemede 'Durak'a hakaret değil, gerçekleri söylediğimi' belirttim. Söylediğim sözlerin hepsinin arkasındayım. Çünkü yalan söylüyor. Daha önce hangi iddiaları dile getirdiysem duruşmada bunları tekrarladım. Bunları ispat edeceğim." dedi.

Savunmaları karşısında Durak'ın şaşırıp, sinirlendiğini öne süren Tuncel, şunları söyledi: "Arkadaş neredeyse mahkemeyi idare edecek. Sanki belediyeymiş gibi… Tabi bütün bunlar uzun bir süreç. Aytaç Durak bir daha bu belediye dönemeyecek. Ancak herkesi, 'suçum, kabahatim yok; bugün, yarın geliyorum' şeklinde kandırarak, belediyedeki delilleri yok etmeye çalışıyor. Kendi gıyabında olabilecek her türlü delili yok etmeye gayret ediyor. Bu bir siyasi linç diyor. Ama siyasi linç olmadığını gördük. Danıştay, iki gün önce Durak'ın görevden alınmasının 'doğruluğuna' karar verdi. Herkes bunu duydu. Halen bu 'doğru değil, yeni mahkemeler var' diyor. Tabii ki yeni mahkemeler var. Mahkemeler erken bitmiyor. Her dava iki üç yıl sürüyor. Sabredip, bekleyecek. Mahkeme de aklanırsa beş, altı sene sonra tekrar dönebilir. Yoksa Kürkçüler Cezaevi'nde onu çok ziyaret edersiniz."

DURAK: İFTİRA ATANLARLA HESAPLAŞACAĞIM

Adliye binası önünde açıklama yapan Aytaç Durak, tüm olayların 260 bin doların paylaşılacağı bir rüşvet kasetiyle başladığını belirtti. Kaset nedeniyle şahsına hakarette bulunulduğunu vurgulayan Durak, kendisine iftira atanların herkesle mahkeme önünde hesaplaşacağını ifade etti.

Durak, şöyle devam etti: "O rüşvet kaseti savcılık tarafından incelendi ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Her ne kadar Mehmet Esendemir ile ilgili dava açıldı ise de bilirkişi raporunda 260 bin doların adı geçen kişiler arasında bölüşüleceği kanaati gündeme getirilmiştir. Adı geçenlerden biri de Mustafa Tuncel'dir. Bundan dolayı telaşlandılar. O günkü meclis toplantısı sonra rüşvet kasetini unutturmak ve hedefi şaşırtmak için hakaretin en ağırını bana yaptılar. Hiçbir iftira karşılıksız kalmayacak. Hesabı sorulacaktır. Hiçbir şey de gizli olmayacaktır."

Durak, Danıştay'ın kararını da gayet doğal gördüğünü aktardı.

CİHAN



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs