En Sıcak Konular

Topbaş: Haydarpaşa Tren Garı onarılacak

13 Aralık 2010 13:47 tsi
Topbaş, yangın nedeniyle hasar gören Haydarpaşa Tren Garı'nın onarılacağı açıklamasını yaptı.

Atatürk Havalima'nın şehir içi bağlantısını sağlayan Yeşilköy Havuzlu Kavşak'ın yapımı yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacak. İnşaat alanında inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, kavşağın bu ayın sonunda tamamlanmasının planladığını fakat ilk müteahhit firmanın teminatını yakarak işten vazgeçmesi nedeniyle işin uzadığını söyledi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topbaş, yangın nedeniyle hasar gören Haydarpaşa Tren Garı'nın da onarılacağı açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 'kesintisiz trafik projesi' kapsamında başlatılan Yeşilköy Havuzlu Kavşak'ın yapımı devam ediyor. İnşaat sahasında inceleme yapan Topbaş, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kadir Topbaş, kavşakta trafiğin aktığını bu nedenle çalışmanın zor şartlar altında devam ettiğini söyledi.

Kavşağın bu yılın sonuna bitirilmesini arzu ettiklerini ifade eden Topbaş, "İşi alan birinci Müteahhit firma teminatını yakarak vazgeçti. İkinci müteahhitle yazışmalar ve işe başlaması zaman aldı. 2011'in ocak ayının sonuna doğru burası bitecek. Biraz daha sıkıntı vermeye devam edeceğiz. Zor şartlarda çalışılıyor. Kar-kış devam ederse bir şey diyemeyiz. Tamamlandığında buradaki trafik sorunu çözülecek. İki girişli transit geçiş sağlayan önemli bir kavşak. Havuzu tekrar yerine yerleştireceğiz." dedi.

Projenin18 milyon lirayı mal olduğunu aktaran Topbaş, bunun 10 milyon lirasını kendilerinin 8 milyon lirasını ise Ulaştırma Bakanlığı'nın karşıladığını belirtti. Kavşağın havuz sahasına giden Topbaş, havuz hakkında da bilgi verdi. Işıklandırma sistemi yerleştireceklerini dile getiren Topbaş, kavşağa görsel bir güzellik katacağını söyledi.

HAYDARPAŞA TREN GAR'I ONARILACAK

Topbaş, inşaat hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Çatısı yanan Haydarlaşa Tren Garı'nın onarım izni bekliyor, onarılmaması durumunda ne olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Topbaş, "Onarılır. Onarılmayacak diye bir şey yok. Bunun imkanları, fırsatları var." diye karşılık verdi.

Haydarpaşa'nın Yenileme Koruma Kurulları tarafından verilecek belgelerle yapılan bir yapı olduğunu söyleyen Topbaş, yangının çıkış nedeni ne olursa olsun eserde bir tahribatın ortaya çıktığını söyledi. Yapının yenileneceğini söyleyen Topbaş, "Mühendislik işi ihtimalleri sıfırlama sanatıdır. Bu işi her insan yapamaz. Malzemeyi tanıyan, eğitimli insanlar olmalıdır." diye konuştu.

cihan



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,955 µs