iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Elleri kim rahatlatıyor?

13 Aralık 2010 10:10 tsi
Elleri kim rahatlatıyor? Günlerdir Yunan ordusunun krizin pençesinde nasıl kıvrandığını okuyoruz. Sanki Türk kamuoyu Yunan tehditinin 'artık' yok olduğuna ikna ediliyor. İyi ama zaten korkmuyorduk ki! İsrarın sebebi ne? iyibilgi Ankara

Dediğimiz gibi; Günlerdir hatta haftalardır Yunan ordusunun krizin pençesinde nasıl kıvrandığını okuyoruz. Bizim ordumuz ise nazire yaparcasına ‘Samur’ projeler başlatıyor. Sanki Türk kamuoyu Yunan tehditinin kalmadığına ikna ediliyor.

Sadece bugün bile gazetelerde yeralan bir iki başlık; “Ekonomik kriz Yunan ordusunu da vurdu”, “Yorgo'nun benzini bitti”, “Donanma gemileri limanlarda bağlı bekletiliyor” vs…

Tamam da ne yapalım? Fırsat bu fırsattır deyip savaş mı açalım? Elbette değil ve Türkiye bunu örneğin Kardak da bile yapmadı. Peki o zaman ne?

Evet, Yunan ordusu ülkenin içinde bulunduğu ağır kriz nedeniyle zor günler geçiriyor. Mühimmat ve yakıt sıkıntısından, savaş uçak ve gemilerinin görev yapamaz duruma gelmeye başladığı bilgileri de yanlış değil.

Ek olarak, Kara Kuvvetleri’nde büyük kısıtlamalara gidiliyor ve yüzde 25’lik personel indiriminden bahsediliyor. Bunların hepsi doğru. Fakat doğru olmasa da zaten Türkiye’nin Yunanistan’a ilişkin korkusu ne kadardı ki? 

Tabii ki bu ülkenin güvenlik makamları Yunanistan’ı takip ediyordu ama halkın Kardak günlerinde bile plajlarda güneşlendiği de o kadar açık bir gerçekti.
   
Zaten Yunan ordusundaki bu kriz bir tarafa Türkiye’nin ekonomik gücü “daha” hallice olduğundan, kendi ordusuna da yeni projeleri üretiyor. Tamamen tesadüf belli ki ama bugün hemen aynı gazete sayfalarında yeralan haberlerden birinin başlığı şuydu: “130 milyon dolarlık 'samur' projesi başladı”.

Söz konusu Savunma projeleri olduğunda 130 milyon dolar büyük para sayılmıyor ama projenin isminin “Samur” olması Yunan ordusu ile kıyaslanınca doğrusu gülümsemeye neden oluyor.

Peki ama Yunanistan’ın ve ordusunun durumu hakkındaki bu haberlerin manası ne? Yunanistan’ın risk teşkil etmediğine yönelik bir görünüm Türk kamuoyuna benimsetiliyor gibi.

Bunun sebebi; Özellikle Kıbrıs, karasuları, 12 milin savaş nedeni sayılmaması, adalar (!), “ekonomik münhasır bölgeler”, limanlar  ve hatta AB konusunda iki ülke arasındaki kritik müzakere noktalarında iki ülke hükümetlerinin elini rahatlatmak olabilir!

Belki de bu konular üzerinde yeniden durmak gerekiyor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,412 µs