En Sıcak Konular

Kozmik odadaki ilk portre konuştu

13 Aralık 2010 09:25 tsi
Kozmik odadaki ilk portre konuştu ABD İle İsrail'in arasını açacak gaz odası

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'a, 1973 tarihli konuşmasında Yahudilerle ilgili çarpıcı sözleri İsrail basınında geniş yer buldu. İşte Yahudilerle ABD'nin arasını açacak sözler...

Wikileaks belgelerinde, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'a, "Sovyetler Birliği ülkesindeki Yahudileri gaz odalarına gönderse bile bu Amerika'nın sorunu değil" dediği belirtildi.

New York Times gazetesinin Wikileaks belgelerine dayanarak verdiği haber, bugün İsrail basınında geniş bir şekilde yer aldı.

Beyaz Saray kayıtlarına göre 1973 yılına ait bu konuşma, Nixon'un başkanlık döneminin Watergate skandalı ile bitmesinden aylar önce ve ABD Başkanı'nın dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir ile görüşmesinin hemen ardından yapıldı.

Golda Meir'in ABD Başkanı ile Mart 1973 tarihli görüşmesinde muhtemelen Sovyet Yahudilerine yönelik baskıları gündeme getirdiği, Yahudilerin göçüne izin vermesi amacıyla Amerikalıların Sovyetler Birliği'ne baskı yapmasını istediği belirtildi.

Haberde, Meir'in görüşmeden ayrılmasından kısa bir süre sonra Nixon ve Kissinger'ın konuyu ele aldığı, Kissinger'ın "Yahudilerin Sovyetler Birliği'nden göç etmesi, Amerikan dış politikasının hedefleri arasında değildir. Onlar (Sovyetler) Yahudileri Sovyetler Birliği'nde gaz odalarına da doldursalar, bu Amerika'nın sorunu değil. Belki insanlığın bir sorunu" dediği ifade edildi.

Nixon'ın ise Kissinger'ın bu ifadelerine "Biliyorum" cevabını verdiği ve "Sırf bu nedenden ötürü dünyayı ateşe atamayız" diye devam ettiği belirtildi.

Bu arada, ABD Başkanı Nixon'ın Golda Meir ile resmi akşam yemeği öncesinde, yemeğe çok sayıda katılım talebi bulunduğunu öğrendikten sonra sekreterine kesin talimat vererek, ""Seçim kampanyası sırasında bize destek vermeyen hiçbir Yahudi'yi yemekte istemiyorum. Tamam mı..? Bizi desteklemeyen hiçbir Yahudi'yi..." dediği kaydedildi.

Dönemin Amerikan Başkanı Nixon'ın ayrıca, aralarında Henry Kissinger ve daha sonra New York Times gazetesinde köşe yazarı olacak William Safire de olmak üzere üst düzey Yahudi yardımcılarını "hepsinin ortak bir özelliğe, aşağılık duygusuna sahip olduklarını" öne sürdüğü kaydedildi. Habere göre "Sorun güvensizlik" diyen Nixon, şu ifadeleri kullandı: "İçlerinde saklı olan güvensizlik. Yahudilerin büyük çoğunluğu kendilerini güvensiz hissettikleri için ille bir şeyler kanıtlamak istiyorlar."

Wikileaks belgelerine göre, Yahudiler dışında Nixon'ın tepkilerine maruz kalanlar arasında, "sapıttıkları için içemezler" dediği İrlandalılar ve "kafaları vücutlarına doğru dürüst yerleştirilmemiş" dediği İtalyanlar da yer aldı.

Nixon'ın, ayrıca Afrika kökenli Amerikalılar için de "Bunlar ancak 500 yıl sonra ABD'nin güçlenmesine katkı yapmaya başlayabilirler. Çünkü önce melezleşmeleri gerekecek" ifadelerini kullandığı belirtildi.



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs