En Sıcak Konular

Ormanda mahsur kalan 15 kişiden 10'u kurtarıldı

12 Aralık 2010 19:51 tsi
Düzce'nin Cumayeri ilçesine bağlı Dededüzü Köyü'nde dün akşam mahsur kalan 15 orman işçisinden 10'u kurtarıldı. Mahsur kalan diğer işçileri kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesine bağlı Dededüzü Köyü mevkii Çamdağı'nda orman işçileri mahsur kaldı. Çamdağı mevkiinde karın yaklaşık 1 metreye ulaştığı öğrenildi. İşçilerin mahsur kaldığı ihbarı ardından bölgeye greyder ve kurtarma ekibi sevk edildi, ancak ekipler yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşamadı. Dün, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu bölgede orman işçilerinin kaldığı çadırın yıkıldığı öğrenildi.

Bugün, bölgedeki kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ve kurtarma ekipleri ile greyderlerin ilerlemekte güçlük çektiği öğrenildi.

Köy Muhtarı Orhan Torunoğlu'nun verdiği bilgiye göre, mahsur kalan işçilerle telefon görüşmesi yapılamadı. Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürü Mustafa Erez, ihbarın kendilerine ulaşması üzerine ekiplerin bölgede çalışmalara başladığını söyledi. Erez, mahsur kalan işçilerin kısa sürede kurtarılacağını söyledi. Ancak dün geceden beri yapılan bütün çalışmalara rağmen 3 ailenin mahsur kaldığı bölgeye ulaşmak mümkün olmayınca, köy hizmetlerine ait paletli araçlar devreye girdi.

Bu akşam saatlerinde bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, donmak üzere olan 15 kişilik 3 aileden 10 kişiyi kurtardı. 4'ü bebek 3'ü kadın ve 3'ü erkek olan toplam 10 kişi, Dededüzü Köyü'nde bulunan bir ailenin evine yerleştirildi. Ancak donmak üzere olduğu öğrenilen 1 kadın, çocuğu ve kocasıyla birlikte sağlık ocağına kaldırıldı. Olay yerinde kalan diğer 5 kişinin erkek olduğu ve ekiplerin kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Bölgede kar kalınlığının 2 metreye ulaşması üzerine Düzce merkezden bölgeye kar püskürtme aracı sevk edildi. Bölgeye sevk edilen kar püskürtme aracının yolu açmasıyla, dağda mahsur kalan 5 kişinin kurtarılacağı öğrenildi.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,446 µs