En Sıcak Konular

Rıza Çalımbay: Önemli bir maçı kazandık

12 Aralık 2010 18:53 tsi
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kendileri için çok önemli olan bir maçı kazandıklarını söyledi. Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan da, önemli bir fırsatı kaçırdıklarını kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor ile aynı kaderi paylaşan Konyaspor karşı karşıya geldi. Sivasspor'un 10 kişi tamamladığı karşılaşmada 1-0 galip ayrılması taraftarın ve camianın yüzünü güldürdü.

Maç sonrası bir değerlendirme yapan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, maça mutlak galibiyet parolasıyla başladıklarını söyledi. Genç teknik adam, ''Bizim için kendi sahamızda, kırılma noktası olan bir maçtı, ve mutlak galip gelmemiz gerekiyordu. 14. dakikada 10 kişi kalmamız bizim için bir dezavantaj oluşturdu" dedi.

Çalımbay, "Nerkes görevini dört dörtlük bir şekilde yaptı, iyi bir galibiyet aldık, çünkü Konyaspor iyi bir takım, deplasmanlarda zor yenilen bir takım" dedi. İyi oyun için kaleciden başlayarak bütün oyuncularına teşekkür eden başarılı teknik adam, "Bizim için çok çok önemli bir galibiyet, tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Lig çok uzun bir maraton, sadece bununla bitmiyor, bizi çok zor bir dönem bekliyor" diye konuştu.

Çalımbay, "Sivasspor'u bu zor durumdan kurtarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. Başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazı tepkilerimiz olabilir, ben hakemlerden özür diliyorum. Bazen hakemlerin doğru şeyleri bize yanlış gelebiliyor, o yüzden kulübeden bazı tepkilerimiz olabilir. Ama gerçekten hakemlerimizin bizi anlayacaklarını biliyorum, çünkü çok stresli, gerilimli bir maç oynadık"

-ERMAN KILIÇ: "ÖNEMLİ BİR MAÇI KAZANDIK"-

Sivasspor'a galibiyeti getiren golü atan Erman Kılıç ise Konyaspor ile zorlu bir maça çıktıklarını, maçın başında Sedat'ın kırmızı kart görmesiyle işlerinin daha da zorlaştığını ancak çok iyi mücadele ederek karşılaşmadan galip ayrılmasını bildiklerini söyledi.

Takımın başarısının önemli olduğunu anlatan genç futbolcu, galibiyet golünü attığı için mutlu olduğunu, Fenerbahçe maçına odaklandıklarını kaydetti.

-KONYASPOR CEPHESİ-

Yenildikleri için üzgün olduklarını ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan da, puan farkını açmak için buraya geldiklerini ancak önemli bir fırsatı kaçırdıklarını kaydetti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyuncularının rakibi yenebileceklerini düşünerek hata yaptıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Biz devre arasında oyuncularımızı uyardık, biraz da ofansı sağlamlaştırdık, daha fazla oyuncu soktuk ama maalesef etkili olamadık. Bugün çok avantajlı bir duruma gelebileceğimiz, ikinci yarıya çok daha moralli girebileceğimiz bir maçı kaybettik, üstelik rakip 10 kişi kalmıştı" diye konuştu.

Galip gelebilecek pozisyonları da bulduklarını anlatan Doğan, deplasmanda girilen pozisyonların değerlendirilmemesinin sonucu olarak yenildiklerini belirtti. Sivasspor eksik olmasına rağmen müthiş bir mücadele örneği verdiğini kaydeden Doğan, özellikle Mehmet Yıldız'ı övdü.

Doğan, "Bizim defansı çok güzel bir şekilde, kaba bir deyimle döverek bizzat yıprattı. Ama biz orada çok etkili olamadık" dedi.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,734 µs