Kriz görüşmeleri durdu | " /> Kriz görüşmeleri durdu | "/>

En Sıcak Konular

Haaretz: Kriz görüşmeleri durdu

12 Aralık 2010 12:15 tsi
Haaretz: Kriz görüşmeleri durdu Jerusalem Post, İsrail Başbakan'ı Benyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye karşı özür dilenmesinden yana olmadığını yazdı. Haaretz ise kriz görüşmelerinin geçen hafta durduğunu duyurdu.

'One Minute'le başlayıp Mavi Marmara baskınıyla zirveye çıkan Türkiye-İsrail arasındaki gerilim, Hayfa yangınından sonra başlayan görüşmelerle yumuşama sinyalleri veriyordu. Ancak İsrail basınında bugün çıkan haberler krizin çözümünün uzak olduğunu vurguluyor.

Jerusalem Post gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını için Türkiye'den özür dilenmesinden yana olmadığını yazdı. Habere göre, Netanyahu sadece Ankara ile ilişkilerdeki krizi çözmenin mümkün olduğu ümidini taşıyor.

Jerusalem Post ayrıca, Netanyahu'nun Türkiye'den özür dilenmesinden yana olduğu için İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile ters düştüğü yönünde bir Türk gazetesinde çıkan haberin İsrail makamları tarafından yalanlandığını duyurdu.

Gazeteye konuşan İsrail hükümet kaynağı, "Başbakan Netanyahu, İsrail'in Türkler'den özür dilemesinden yana olduğunu söylemedi, sadece Ankara ile ilişkilerdeki krizin çözülmesinin mümkün olabileceğini ümit ediyor" dedi.

Haaretz gazetesi ise Türkiye ve İsrail arasındaki krizi çözmeye yönelik görüşmelerin geçen hafta durduğunu yazdı.

Habere göre, İsrail'in Mavi Marmara'daki "Türk aktivistlerin" ölümü için özür dilemeyi kabul etmedi. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin de İsrail askerlerine karşı yasal olarak harekete geçmeyeceği konusunda söz vermediği ve İsrail askerlerinin meşru müdafaada bulunduklarını reddettiği ifade edildi.

Bir İsrailli yetkili, görüşmelerin durduğunu ve taraflar arasındaki görüş farklılıklarının halen büyük olduğunu ifade etti. Aynı yetkili, "Buna rağmen, görüşmelerin bittiğini söylemek için hala erken" dedi ve yakında yeni görüşmelerin olacağı umudunu taşıdığını vurguladı. Gazetede, Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün de cuma günü, görüşmelerin pek yakında yeniden başlayacağını söylediği hatırlatıldı.

ntv



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs