En Sıcak Konular

Çuvallar açıldıkça Ergenekon çıkıyor

12 Aralık 2010 09:58 tsi
Çuvallar açıldıkça Ergenekon çıkıyor
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen darbe arşivi, Ergenekon bağlantılı 'Islak İmza' ve Poyrazköy başta olmak üzere birçok davanın seyrini değiştirecek.

'Ergenekon'la ilgisi yok' denilerek Ankara'ya gönderilen 'Darbe Günlükleri' soruşturmasının yeniden ele alınmasını sağlayacak belgeler, 28 Şubat sürecinde örgüt parmağını da gözler önüne serecek.

Casusluk ve fuhuş soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tasnifi yapılan 10 çuval belge incelendikçe 'kozmik arşiv'in, Ergenekon örgütünün hafızası olduğu ortaya çıkıyor.

28 Şubat post modern darbesinden 2009'a kadar geçen sürede örgütün deşifre olan TSK'daki faaliyetleri ve darbe planlarının delili niteliğindeki belgeler, Ergenekon bağlantılı dava ve soruşturmaların seyrini değiştirecek önemli bilgiler içeriyor. Binbaşı K.Y'nin makam odasında parke taşlarının altındaki gizli bölmede ele geçirelen 'kozmik zula', Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nın emir komuta zinciri içinde hazırlandığını ortaya koyarken, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatın da yapılanmaya ait olduğunu gözler önüne serdi.


1) Darbe andıcı emir komutayla hazırlandı

ERGENEKON sanığı Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen Nisan 2009 tarihli 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın orijinalini savcılığa gönderen 'meçhul subay' ihbar mektubunda darbe hazırlığının Çiçek'in bireysel girişimi olmadığını, emir komuta zinciri içinde hazırlandığını ileri sürmüştü. Türkiye, aylarca belgedeki imzanın gerçek olup olmadığını tartışırken, TÜBİTAK, Jandarma Kriminal ve Adli Tıp raporları 'Islak imza'nın Çiçek'in el ürünü olduğunu kanıtladı. Çiçek'in tutuklanması üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, albayın planı emirle değil, amiralliğe terfi ettirilmediği için komutanlarından intikam almak amacıyla hazırladığı ileri sürüldü. Ancak planın emir komuta zinciri içinde hazırlandığını gösteren yazışmalar, Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen arşivden çıktı. Bir tuğamiralin ıslak imzasının bulunduğu emir belgesi ise İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Albay Çiçek'e hazırlatıldığını kanıtladı. Tutuklu yargılanan Çiçek mahkemede planla ilgili üstlerini işaret etmiş, geçtiğimiz günlerde internete düşen bir ses kaydında ise KKK İç Güvenlik Harekat Şubesi Müdürü Albay Ü.A olduğu ileri sürülen kişi, Darbe Andıcı'nın hazırlanmasında KKK ile Genelkurmay'ın ortak çalıştığını, kendisinin de görev aldığını ileri sürmüştü. Donanma'da ele geçirilen belgeler, hem meçhul subay hem de Albay Ü.A'nın iddiasını doğruluyor. 'Darbe Andıcı' ve askeri mahkemedeki davanın seyrini değiştirecek yeni belgeler planın emrini verenlere de yargı yolunu açacak.


2) Darbe günlükleri silbaştan


ERGENEKON bağlantılı soruşturma ve davaları ilgilendiren önemli belgelerin bir araya getiren 'kozmik zula'dan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in günlüklerinde anlattığı 'Sarıkız' 'Ayışığı' ve 'Yakamoz' gibi darbe planlarına ait eklerin çıkması da şaşırttı. Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un başını çektiği darbe planlarıyla ilgili dönemin diğer kuvvet komutanları Oramiral Özden Örnek, Orgeneraller Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına hakkında yürütülen soruşturma dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Ergenekon'la bağlantısı yok' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Örnek'in talimatıyla hazırlandığı ileri sürülen, darbe planlarının bulunamayan ekleri niteliğindeki belgelerin, Ergenekon soruşturması başlayınca bilgisayar ortamından silinerek Donanmada'daki gizli bölmeye konduğu ileri sürülüyor. Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un Jandarma'da darbeye zemin oluşturmak için kurduğu 'Cumhuriyet Çalışma Grubu' ile ilgili belgeler arşivden çıktı. Özden Örnek'in 'Darbe Günlükleri'nde anlattığı hükümeti yıkmaya yönelik faaliyetleri resmileştiren belgeler, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderilen dosyanın yeniden Ergenekon kapsamında ele alınmasını sağlayacak.


3) Poyrazköy cephaneliği resmileşti

ÇUVALLARDAN çıkan belgeler, Ergenekon'dan gözaltına alınacağını öğrenince ABD'ye kaçtığı ileri sürülen İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'ın Poyrazköy'deki arazisinde ele geçirilen mühimmatın yapılanma tarafından gömüldüğünü ortaya koydu. 21 Nisan 2009'da Ergenekon kapsamında yapılan kazıda ele geçirilen mühimmatın, Türkiye'nin değişik bölgelerinden getirilerek Poyrazköy'e gömülmesi yönünde Koramiral Kadir Sağdıç ve Albay Ali Türkşen'in emir verdiğini gösteren yeni belge, Ergenekon'un TSK içindeki yapılanmasını ortaya koyan önemli bir delil olarak değerlendiriliyor. Belgeye göre, mühimmat, Poyrazköy sanıkları Sağdıç ve Türkşen'in emriyle belirlenen 4 yerden biri olan Poyrazköy'e gömüldü. Ergenekon arşivinden Poyrazköy'de başka gömülü cephaneliğin bulunduğu gösteren krokide çıktı. Poyrazköy davasının delilleri arasına girecek belgeler, Ergenekon bağlantısını güçlendirecek.


4) 28 Şubat'ın kapağı açılıyor

ELE geçirilen belge ve kayıtların 10 yılı aşkın bir zaman dilimini kapsaması ise dikkat çekiyor. 28 Şubat sürecinin yaşandığı 1997-1998 yıllarına ait ses kayıtları, gizli çekilmiş görüntüler ve belgelerin, post modern darbenin arka planına ışık tutacak nitelikte olduğu belirtiliyor. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve cemaat liderlerinin de aralarında bulunduğu birçok önemli ismin adının belge ve kayıtlarda geçtiği ileri sürülüyor. 28 Şubat darbesiyle ilgili belge ve kayıtların, yapılanmanın kozmik arşivinden çıkması, darbe sürecinin de Ergenekon kapsamında ele alınmasını sağlayacak.


5) SUİKASTİN HEDEFİNDEKİ AMİRALLERE SÜRGÜN


Poyrazköy'le ile birleştirilen Ergenekon bağlantılı 'Amirallere Suikast' davasını etkileyecek önemli bir delil de arşiv de yer alıyor. Ergenekon kapsamında Gölcük'te yapılan operasyonda sanık teğmenlerden Efe Noyan'ın evinde Albay Tayfın Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent bektaş, Orhan Yücel Albay tarafından iletecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı yerde tutunuz" notu ele geçirilmişti. Yapılanmanın hedef aldığı Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile bugünkü Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel yapılanmanın darbeye sonrası sürgün edeceği isim listesinde yer alıyor. Balyoz Planı'ndaki gibi darbeye karşı çıkan subay isimlerinin karşısına (-) işareti konan belgede, sürgün adresi olarak Yassıada ve İmralı işaret ediliyor. Belge, Deniz Kuvvetleri'nde Ergenekon soruşturmasının önünü açan, darbe karşıtı subayların örgütün hedefinde olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

yenişafak



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,517 µs