En Sıcak Konular

Kuzu: Yumurta saldırsından sonra saçım çıktı

12 Aralık 2010 09:50 tsi
Ankara Üniversitesi'nde kendisine yapılan yumurtalı saldırı sonrası adından çokça söz edilen Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, verdiği konferansta dinleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.

Saldırı sırasında 15 dakika içinde 120 yumurta atıldığını belirten Kuzu, "Bu yumurta saldırısı 10 dakika sonra bitmeliydi ve ben de orada konuşmalıydım. Yumurtadan sonra saçımız çıktı. Zaten evde de sürüyordum ya neyse. Evde menemen yapmaya da gerek yok. Karnımız da doydu. Oradaki yüzde 85'lik kesim 30 kişi yüzünden mahrum oldu." dedi.

Son günlerde kendisine yapılan yumurtalı saldırının ardından gündemden düşmeyen Prof. Dr. Burhan Kuzu, Bahçelievler Gençlik Meclisi tarafından Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne'de düzenlenen 'Türkiye'de anayasa değiştirmenin zorlukları' isimli panele katıldı. Panel öncesinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, salona giren davetlileri tek tek aradı. Davetlilerin çantaları didik didik edildi. Kuzu'nun hayat hikayesinin anlatıldığı kısa filmin gösterildiği panelde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ankara Üniversitesi'ndeki yumurtalı saldırıya atıfta bulunarak, hiçbir anne ve babanın evladının böyle bir eyleme katılmasını istemeyeceğini belirtti.

KUZU: YUMURTADAN SONRA SAÇIM ÇIKTI

Ankara Üniversitesi'nde kürsüde 15 dakika içinde kendisine 120 yumurta atıldığını belirten Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Yumurta saldırısı 10 dakika sonra bitmeliydi. Ben de orada konuşmalıydım. Gerçi yumurtadan sonra saçımız çıktı. Zaten evde saçıma zeytinyağı ile birlikte yumurtayı bulayıp sürüyordum. Evde menemene de gerek yok. Orada karnımız doydu. Oradaki yüzde 85'lik kesim 30 kişi yüzünden mahrum oldu. Bu saldırıdan sonra internet siteme çok olumlu mesajlar gelmiş. Çok duygulandım." dedi.

Bu tip olayları emniyetin ya da okul idaresinin önlemesi gerektiğini ifade eden Kuzu, "Ankara Üniversitesi'ndeki program öncesinde bize olay çıkacağı konusunda bilgi geldi. Ben de onlara 'Eğer programın birinci bölümünü yapıp ikinci bölümünü iptal ederseniz, inadına gelirim' dedim ve inadına gittim. Program iptal edilebiliyorsa iptal edilsin ya da tedbir alınsın. Ben çağrılmışsam, oraya gitmem en doğal hakkım. Basında benim oradaki çıkan olayları öncesinden bildiğim yazıldı. Bu tamamen yanlış. Kesinlikle bilinen bir şey vardı. CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum konuşacak. Ben konuşmayacaktım. Ama onu da konuşturmadılar. Sayın Batum'un saçı var diye ona yumurta atmadılar." diye konuştu. Kuzu'nun yumurta konusunda yaptığı espriler katılımcıları kahkahaya boğdu.

Olay sonrası Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanını aradığını dile getiren Kuzu, "Dekana 'nerdesin?' diye sordum. Bana '4. kattayım' dedi. Aşağıda kıyamet var. Sayın dekan yukarıda. O biliyordu neler olacağını. Ben sayın dekana, 'Siz burada olsanız, sizi tanırlar. Yapmayın, etmeyin dersiniz öğrencilere' dedim. O da bana 'Bunlar benim öğrencim değil' dedi. Yani öğrenci olmayanlar okula girmiş. O zaman istifa et. Bu dekanlığı babam da yapar. Bu üniversitelere yakışmıyor." ifadelerini kulandı.

Bu tip saldırıların kendisini yıldıramayacağını kaydeden Kuzu, 1968 ve 1978'li yıllarda daha da kötü şartla karşılaştığını, bu tip olayların kendisine 'vız' geldiğini söyledi.

78 KUŞAĞI, DÜNYANIN DAYAĞINI YEDİ, AKILLANMADI

1980 ihtilali öncesi polisin üniversitelere giremediğini ve üniversitelerin özerk olduğunu aktaran Kuzu, "Sonunda polisin giremediği yere asker girdi. İhtilalden sonra asker bana derste 'hocam ayağa kalkanı dipçikle vurayım mı?' diyordu. Hani 68 kuşağı ne hale geldi? 78 kuşağı dünyanın dayağını yedi akıllanmadı. Sonuna kadar konuşun. Ama kavga etmeyin. Gençlerin üstünden siyaset yapanlar halen akıllanmıyor." diye konuştu. İnsanlar ağır tenkit yapabilmesini ancak şiddet uygulamamasını vurgulayan Kuzu, "Son olaydan sonra 'Burhan Hoca keşke kafasına naylon geçirip orada dursaydı' dediler. Bu insanlar normal değil. Orada yumurtaları atanlar için, 'yumurtaları yiyin beyniniz çalışır.' dedim. Ancak ben onlara beyinsiz demedim." şeklinde konuşarak, eleştirilere cevap verdi.

Geçmişteki siyasetçileri de eleştiren Kuzu Süleyman Demirel'in başbakan olurken, eski başbakan Mesut Yılmaz'a söylediği bir söze de atıfta bulundu. Kuzu şöyle devam etti: "Süleyman Demirel başbakan olunca, kendisinden devraldığı Mesut Yılmaz'ı teselli ediyor. Ona ben gittim. Yeniden başbakan oldum. Sen de geri gelirsin diyerek, onu teselli ediyor." diye konuştu. Kuzu'nun yaptığı espri salonda gülüşmelere neden oldu.

cihan



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,320 µs