En Sıcak Konular

"Polis hakkında soruşturma açılmalı"

11 Aralık 2010 14:32 tsi
CHP Sözcüsü ve Genel Sekreteri Süheyl Batum, "Mülkiye'deki yumurtalı protesto ile ilgili bir soruşturma başlatılacaksa öncelikle bir kızımızı döverek bebeğini düşürten polis hakkında başlatılmalı" diye konuştu.

CHP Sözcüsü ve Genel Sekreteri Süheyl Batum, Siyasal Bilgiler Fakültesindeki kendisine ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik protestoyu, "suç gören anlayışı benimsemediğini" ifade ederek, demokratik haklarını kullanan öğrencilerden davacı, şikayetçi olmadığını belirtti.

Batum, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yumurta atan ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile kendisini protesto eden öğrenciler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldığını ve polisin görüntüleri, çekilen fotoğrafları inceleyerek "öğrenci peşine düştüğünü" belirtti.

Kendisine ve Burhan Kuzu'ya yönelik protestoyu suç gören anlayışı benimsemediğini belirten Batum, "Ben bu öğrencilerden davacı, şikayetçi değilim. Çünkü, onlar beni protesto ederek demokratik haklarını kullandılar" görüşünü ifade ettiği açıklamasında, şunları kaydetti:

"Benim de adımı kullanarak öğrenciler hakkında soruşturma yapılmasını doğru bulmuyorum, kınıyorum. Başbakan'ın ve bazı AKP yöneticilerinin öğrencilere uygulanan şiddeti mübah görmeleri ve hesap sorulmasını istemelerinden sonra başlatılan soruşturma hukuki çizginin dışına çıkarılmamalıdır. Eğer öğrenci protestolarıyla ilgili soruşturma başlatılacaksa, öncelikle öğrenciler için değil, bir kızımızı döverek bebeğini düşürten, karakola sağlam aldığı gencimizin ağzını burnunu kıran, her fırsatta hak arayanları yerlerde sürükleyen, gazı, copu, dayağı keyfi kullanan güvenlik görevlileri için soruşturma açılmalı ve haklarında işlem yapılmalıdır. CHP Genel Sekreteri, demokratik haklarını kullanan öğrencilerden şikayetçi, davacı değildir. Adım kullanılarak öğrencileri sindirme, korkutma, etkisizleştirme ve tepkilerini ortaya koyamaz hale getirme oyunlarına CHP olarak karşı çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz."



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs