En Sıcak Konular

Olin Edirneli Seibutis'e Litvanya devlet nişanı

11 Aralık 2010 12:21 tsi
Olin Edirne Basketbol ve Litvanya Basketbol Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Renaldas Seibutis'e Litvanya devlet nişanı verildi.

Litvanya Basketbol Milli Takımı'nın, Türkiye'de düzenlenen 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olması nedeniyle Litvanya Devlet Başkanı tarafından Devlet Nişanı ile ödüllendirilen Litvanya Basketbol Milli Takımı oyuncuları arasında yer alan Renaldas Seibutis'e Litvanya Devlet Nişanı, Litvanya Devlet Başkanı adına Litvanya'nın Türkiye Büyükelçi Vekili bayan Dr. Jolanda Kriskovieciene tarafından takdim edildi.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük'ün makam odasında gerçekleştirilen ödül törenine Dr. Jolanda Kriskovieciene, Emin Küçük, Renaldas Seibutis, Olin Edirne Genel Menejeri Serdar Yiğitsoy, Olin Edirne As Başkanı Okan Hamami ve Olin Edirne Takım Menejeri Burak Uysaloğlu katıldı.

Litvanya Büyükelçi Vekili Müsteşar Elçi Jolanda Kriskovieciene nişanı takdim öncesinde yaptığı konuşmada Renaldas Seibutis'ten övgü ile bahsederek, İstanbul'da kazandıkları Dünya Üçüncülüğü'nden ötürü Litvanya devleti adına kendisine teşekkürlerini iletti.

Dr. Jolanda Kriskovieciene, Renaldas Seibutis'e hitaben "Litvanya Milli Takımı'ndaki başarılarından dolayı seni çok tebrik ediyorum ve ülkem adına bu nişanı, Litvanya'nın yıldız oyuncularından biri olan sana takdim etmekten büyük bir gurur duyuyorum" diyerek Litvanya Devlet Nişanı ve Beratını, Olin Edirne'nin başarılı oyuncusu Renaldas Seibutis'e takdim etti.

Renaldas Seibutis de Litvanya Büyükelçi Vekili Dr. Jolanda Kriskovieciene'ye hitaben "Ankara'dan kalkıp Edirne'ye kadar gelmeniz büyük bir incelik. Hem sizin bu inceliğinizden hem de ülkemin en büyük nişanlarından birine layık görülmem nedeniyle çok mutluyum. Ben de size hem şahsım hem de kulübüm Olin Edirne adına formamı hediye etmek isterim" diyerek üzerinde Seibutis yazan 10 numaralı Olin Edirne formasını imzaladı ve Litvanya Büyükelçi Vekili Dr. Jolanda Kriskovieciene'ye takdim etti.

Nişan ve Berat töreni öncesinde ise Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük, Büyükelçiye, Edirne'ye kadar gelerek Litvanya Devlet Nişanı'nı Renaldas Seibutis'e iletme inceliğinden ötürü teşekkür etti ve "Renaldas Seibutis, Edirne'mizin spordaki gururu Olin Edirne'nin çok önemli bir oyuncusu. O çok kısa bir zamanda tüm Edirnelilerin kalbinde taht kurdu. Onu çok seviyoruz. Renaldas'ın sayesinde Edirneliler Litvanya'yı daha yakından tanımaya başladılar ve inanıyorum ki yine onun sayesinde şehrimiz de Litvanya'da tanınacaktır. Tüm Litvanya halkına şahsınız nezdinde selamlarımızı iletiyoruz ve onları şehrimizi gezip, görmeye davet ediyoruz." dedi.

Olin Genel Menejeri Serdar Yiğitsoy ve Asbaşkan Okan Hamami de Seibutis gibi bir oyuncuya sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Renaldas takımımız için çok önemli bir oyuncu. Tüm Edirne gibi biz de onu çok seviyoruz ve uzun yıllar birlikte olmayı arzu ediyoruz." dediler.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs