En Sıcak Konular

ÇYDD ve ÇEV iddianamesi kabul edildi

10 Aralık 2010 18:33 tsi
ÇYDD ve ÇEV iddianamesi kabul edildi
Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 8 sanık bulunuyor. Mahkemenin kabul kararı ile birlikte firari sanık eski ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan yaklaşık 342 sayfalık iddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Eski Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yüksel, emekli albay Aydın Ortabaşı, 68'liler Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namık Kemal Boya, Halime Filiz Meriçli, Hamdi Gökhan Ecevit, Ömer Sadun Okyaltırık ve Fatma Nur Gerçel, "Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ile suçlanıyor.

Mahkeme tarafından hazırlanan tensip zaptında, duruşmaların Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin en büyük duruşma salonunda görüntülü ve sesli kayıt sistemi ile yapılmasına karar verildiği belirtildi. Sanık Gülseven Yaşer'in üzerine atılı eylemi işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular bulunduğunu belirten mahkeme, Yaşer'in soruşturmanın başından beri bulunup ifadesi alınamadığını, yurt dışına çıkış yaptığını, iddianamede firari sanık olarak değerlendirildiğini kaydetti. Yaşer hakkında "Ergenekon isimli silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Diğer 7 sanığın davetiye usulü ile duruşmaya çağırılacağını belirten mahkeme, savcılığın Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebinin sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından düşünülmesine karar verdi.

İddianamede sanıklara yöneltilen 'Yasadışı Ergenekon isimli silahlı terör örgütü' ile ilgili olarak, bu örgütün varlığı, yapısı, varsa eylemleri konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'ten istenen bilgileri içeren yazıların mahkemedeki Poyrazköy dosyasında bulunduğu için bu bilgilerin tekrar istenilmesine gerek olmadığına karar verildi.
 
cihan



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,778 µs