En Sıcak Konular

Yılmaz Vural'dan bomba gibi açıklamalar

10 Aralık 2010 15:02 tsi
Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Bursaspor maçı öncesi çok önemli açıklamalarda bulundu....

Yılmaz Vural...Tartışmasız Türk futbolunun en deneyimli ve aynı zamanda en renkli teknik adamlarından biri. Hayat dolu ve hırslı. Her zaman en iyisini yapmanın peşinde koşan bir teknik adam.

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, haberortak.com'a açıklamalarda bulundu.

Türkiye Süper Ligi’ni; şampiyonluk yarışını, Hiddink ile ilgili düşüncelerini, yanlışlarını, kısaca her şeyi anlattı.

“Allah bana sahada ölmeyi nasip etsin” diyen Vural, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

İşte dizi ve film teklifleri de aldığını itiraf eden Vural’ın çarpıcı açıklamalar...

7 YEDİK 6 YEDİK AMA HİÇ SÜNEPE GİBİ OYNAMADIK

Bu hafta Bursaspor ile oynayacaksınız, için yorumunuz. Çok mu zor sizce kazanmanız?

Hayır, Bursa’nın ne kadar kazanma şansı varsa, Kasımpaşa’nın da o kadar var. Her takıma karşı böyle oynuyoruz. Hiçbir takıma karşı Kasımpaşa sünepe gibi oynamadı. Aman bizi yenerler çekilelim mantığını biz hiç gütmedik. 1 puan alsak yeter zihniyetinde biz hiç olmadık. Herkese karşı çıkıp önce yenmeyi uyguladık. 7yedik, 6 yedik, 5 yedik ama hiçbir zaman bu anlayıştan taviz vermedik.
Biz futbolun pozitif yönünü çıkarmak istiyoruz. Bizim, futbol seyircisine saygımız var. Onlara iyi futbol izletmek istiyoruz. Bazen yapabiliyoruz, bazen olmuyor.
Bursa takımı ve Eskişehir takımlarına karşı ligdeki tüm sıkıntılarımızı ikisini de yenersek unutacağız.

BURSA MAÇINDA YA DÜŞEŞ GELECEK YADA DA HEP YEK

Bursa buymuş, Şampiyonlar Ligi’nde oynamış, seyircisini varmış bunlar bizi ilgilendirmiyor. O Bursa’nın artıları kendine özel. Etkilenme gibi tarzımız yok.
Berabere kalmak değil, biz 3 puan ve kazanmak istiyoruz. Ki kazanırsak zaten bu belanın içinden çıkma şansımız var. Yani kumar büyük. Ya DÜŞEŞ gelecek, ya da HEPYEK.

BAŞBAKANIN DESTEK VERDİĞİ  TAKIM SONUNCU OLUR MU?

Başbakandan dolayı hep en ufak galibiyette Kasımpaşa için Başbakan destekli normal derler. Bu sizi rahatsız ediyor mu?
Yok, hayır. Başbakanın Kasımpaşalı olmasını saklamanın bir alemi yok. Kendisi buralı çünkü. Kasımpaşa’da doğmuş, burada top oynamış. Ama başbakan Rize’yi de, Fenerbahçe’yi de çok seviyor.

Çok genel bakarsanız G.Saray Seyrantepe’yi bitirdi ise Başbakan bitirdi. Kendisi her takıma eşit mesafede olan birisi. Kesinlikle başbakanın destek olduğu görüntüsü var mı bilmiyorum? Şu anda sonuncu sıradayız.

EN ÇOK HAKEM HATALARINA MARUZ KALAN TAKIMIZ

O dedikodular doğru olsa destek olunmuş takım sonuncu olmaz. Türkiye’de komplo teorilerine bakarsanız, bu takımın bir yerlerde olması gerekir. Bakın, karşılaştırın en çok hakem hatalarından etkilenen takımların başında geliyoruz.

BAŞBAKANIMIZ KAYBETTİĞİMİZ  ZAMAN ÜZÜLÜYOR

Başkan ve Süha Bey Başbakanın yakın dostu. Ancak bu konuda Başbakanımızı rahatsız edecek insanlar değil. Böyle bir talep istek 15 aydır buradayım, asla olmadı. Hiçbir maça gitmiyor. Ama ilgileniyor. Sonuçları soruyor. Kaybettiğimiz zaman üzülüyor, kazandığımız zaman seviniyor. Ancak bu başka bir dava.  Duygusal takımla olan ilişkisi. Kasımpaşa olan sevgisini saklamanın anlamı yok. O sevgisinden dolayı müdahil olmadı. Bana göre de sayın başbakanımız en doğrusunu yapıyor.

DAHA 19 MAÇIMIZ VAR KASIMPAŞA DÜŞMEDİ

Kasımpaşaspor için küme düştü gözüyle bakılıyor. Görüşünüz? Şapkadan tavşan çıkacak düşüncesi var?

Çok aceleciyiz, tipik Türk tavrı bu. Daha 19 maçın olduğu bir yerde bir takımla ilgili düştü gözüyle bakılması yanlış. 8 puandayız belki ama 15.sıradaki rakibimizle puan farkı 6.
Böyle bir kanaat doğru değil.
Kasımpaşa düştü diye düşünenler bu işin hiç de şapkadan tavşan çıkarma olmadığını sezon sonu görürler.

İLK 5’E OYNARIZ DERKEN SON 5’E OYNAR OLDUK

Biz sonuncu takım olarak Beşiktaş ile evinde, G.Antep ile evinde berabere kaldık.
Biz bakın sonuncu takım olarak düşme hattında bakın, Bucaspor ile berabere, Sivas’ı yendik. Konya ve G.Birliği ile berabere kaldık.. Güç olarak baktığınızda yani 12.sıradan itibaren A.Gücü dışında hiçbir takım bizi yenememiş zaten.
Şanssızlıklar silsilesi bizi bırakmıyor diye isyan da etmedik.
Ben bu takımı ilk 5’e oynar diye düşünürken, son 5’e oynar hale getirdik oldu.

3 BÜYÜKLERİN HİÇBİRİ İYİ DEĞİL

Size göre 3 büyük takımdan hangisi daha iyi?

Fenerbahçe çok iyi oynayarak yenmedi bizi. Biz 1-0 galipken, oyuncumuz kornerden gelen topu anlamsız şekilde eliyle tuttu. Maçı öyle kaybettik. Beşiktaş maçını çok iyi oynadık kazandık derken, 86’da beraberlik golünü yedik. G.Saray maçında ise oynadığımız en kötü, bireysel hatalarla dolu 90 dakika oynadık. G.Saray iyi oynamadı yani bizim maçta, kimse aldanmasın. Bizim bireysel hatalarımızdan dolayı G.Saray kazandı. Kewell ve Hakan Balta kendi toplarına koşup gol attı.

EN İYİ TRABZONSPOR O DA ZATEN LİDER

43.dakikada Yekta golü atsa soyuma odasına berabere girecektik.
Şunu net söylüyorum, büyük takımların hiçbir tanesi beklendiği gibi iyi değil. En iyisi olanda en başta duruyor zaten. Trabzonspor. Uygulaması ile takımdaşlığı ile taraftarı ile liderliği hak ediyor. Tam şampiyonluğu özümlemiş, o yolda giden takım Trabzonspor. Diğeri de Bursaspor. Yani uygulama eşittir, şu andaki puan cetvelini oluşturmuş zaten.

HAK EDEN ZİRVEDE

Şampiyonluk adayınız kim?

Benim adayım yok. Beni ilgilendirmiyor. Ancak şu anda sıralama en çok hak edenin en iyi yerde olduğunu gösteriyor.

LİGDE EN DENEYİMLİ HOCAYIM

Yabancı hocalar hep Türkiye’de önde tutulur. Böyle mi size göre?

Benim 26.sezonum bu Türkiye’de çalıştığım. 20 takımda teknik direktörlük yaptım. 7 coğrafi bölgede 2’şer, 3’er kez çalıştım. Yerel bakış, yöneticinin düşüncesi, taraftarın tavrı bu doğrultuda her şeyi sanırım benden daha iyi bilen birisi olduğunu düşünmüyorum. Yaşamış olmak anlamında.
Şu anda Türkiye Ligi’nde en deneyimli teknik direktörüyüm. 26 senedir aralıksız çalışıyorum. Yalnızca 4 tanesi Bank Asya idi. Diğer tüm takımlar Süper Lig’di.
Bu konuda Türkiye’ye geldiğimden bu yana antipatik olmayı dahi göze alarak yabancı hocalara karşı olduğumu hep ifade ettim.

PİONTEK’İN YARDIMCILIĞINI KABUL ETMEDİM

Belki de hayatımın en önemli kararı, 89 senesinde Şenes Erzik ve Turgay Atasu beyler Federasyon Başkanı ve yardımcısı iken, bana Sepp Piontek’in yardımcılığını teklif etmişlerdi. O zaman ben, bu idealizm ile yabancı olan tavrım, demeçlerime, prensiplerime baki kalıp bunu kabul etmemiştim.

Hayatımın en önemli kararı idi. Belki ben evet deseydim, Fatih Terim arkadaşım hep kıyaslamışımdır. Çünkü benden sonra o geldi, o pozisyona. Belki de Fatih Terim olmayacaktı. Onun önünü kapatacaktım. Belki de ben o fırsatı kullanıp başka yerlere gelecektik. Ben sırf söylemlerime olan bağlılığım ile bu kararı verdim. 86’dan bu yana fikrimi söylüyorum.

FUTBOLDA HER HOROZ  KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER

Batılı hocaların, teknik adamların Türk insanını tanıması mümkün değil. Futbolda insan ile yapılan bir iş. Önce insanı çözmeniz gerekli. Buradan ülkelerinde efsane, çok başarılı olmuş hocaların 3 5 ay sonra karga tulumba gönderildiğini gördük. Löw Almanya MİLLİ Takımı 2.oldu, Del Bosque Dünya Şampiyonu oldu, daha birçok sayısız örnek, Hiddink…
Bunlar teknik direktör değil miydi?

Futbolda her horoz kendi çöplüğünde öter. Her insan kendi insanıyla yapılan işlerde, yüzde 50 başarı olarak öndedir. Çünkü komünikasyon olayı var. Bizler bu işi yaptıranlar bizler indirekt varız. Verdiğimiz moral ile onları hazırlamakla görevliyiz. Sahada golü atan değiliz. Türkiye’deki insan yapısı ile Avrupa’daki çok farklı. Ben bu konuda ısrarla söylüyorum Milli Takım ve kulüplerimiz, özellikle Milli Takımlarımız artık Türk antrenörlere dönmeli.

Yabancılara kapıları kapatmak elbette akıl işi değil.
Ama, O Gelenlere de en az 2-3 sene katlanılmalı. Başarılı olma şansları olsun. Rijkaard’ın düştüğü durumu gördük.

BENİM BİR ÖRNEĞİM DAHA YOK AMA İNSANLAR BENİ TANIMAK İSTEMİYOR

Neden Yılmaz Vural ismi, 3 büyük takım için geçmedi. Hal ve hareketleriniz mi etkili oldu acaba?

Hala kim gelse, siz kimsiniz diye sorar. 26 senedir çalışıyorum, hala aynı soruları soruyorlar. İnsanlar sizi tanımak istemiyorlar. Bizde hep telafuz ediyoruz. Zaman zaman tabii ki, bu pazarın içinde kalmak kolay değil. 26 sene Süper Lig’de aralıksız çalıştım. Benim bir örneğim daha yoktur.
26 sene acımasız pazarda kalabilmek kolay değil.

PAZARDA KALMAK İÇİN ÇIKIŞLAR YAPTIK

Bizde arada güncelleşme adına, bazı çıkışlar yaptık. Bizde biliyorduk medya bunu alıp güncelleştirecek, onlarında işine gelecek diye…Kaba tabirle güncelliğin içinde kalma adına kullandık bizde.

AĞIR OLDA MOLLA SANSINLAR FELSEFESİ...

Tabii ki bunlar doğru şeyler miydi? Uzun vadede doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Niye çünkü? O seni çok hafifletiyor. Büyük takımlarda, “Ağır olda molla sansınlar” kendi camialarını temsil edecek insanlar ve daha ölçülü davranışlar bekliyorlar tabii ki

TAKLA ATMAM, BENİ HAFİFLEŞTİRDİ...

Düşünün 26 yaşından beri antrenörlük yapıyorum. İnsanlar, zaman zaman bu takla atıyor. Bu işte hep çıkış yapıyor, şunu demişti gibi söylemler ifade ediyor. Bu uzun vadede bize zarar verdi. Hedef büyütme anlamında bizi hafifleştirdi bunlar. Ama pazarın içinde kalma adına halkın beynine kazınmış bir Yılmaz Vural. Singapur’da bile hoca diye bağırıyor. Türkün olduğu her yerde sevgi görüyorum. Türkün olduğu her yerde Yılmaz Vural beyninde. Beni siyasi marka, magazin programına çağırıyorlar.

BÜYÜK TAKIMLARIN YERİNDE OLSAM ALACAKLARI TEK ADAM BEN OLURUM

Türkiye’de maalesef keçinin olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi oluyorsunuz. Yetişmiş, ağzı laf yapan entelektüel tarafı gelişmiş bizim camiada çok insan yok. Siyasi ve sosyal boyutu gelişmiş bir insan olmam, beni böyle kılıyor. Haber programına çağırıyorlar. Spor adamının işi ne, diyeceğiniz yerlerden teklif alıyorum.

Ben büyük takımların yerinde olsam alacakları tek adam ben Yılmaz Vural olurum. Bu kadar çok yönlü, entel tarafı gelişmiş liderlik yapacak fazla Türk arkadaşımız yok. Bende kendi yönümü bildiğim için hep önemli görevlere ben kendim talip oldum.

GÖREVLERE HEP BEN TALİP OLDUM

Beni niye büyük takımlar almıyor, ben niye Milli Takımlarda çalışmıyorum diye çıkış yaptım. Alın kardeşim, burada birisi var, talibiz dedik. Ama Türkiye bunu da yanlış anladı. Aaa şuna bak, kendi kendine halleniyor, ağır olda molla sansınlar. Onlar seni seçsin, sen niye talip oluyorsun dediler. E, kardeşim en buradaki insanın varlığını reddetmeye çalışıyorsan, o da kendini hatırlatmaya çalışıyorsa bunda sakınca yoktur diye düşündüm ben. Ama ne oldu, çözüm olmadı.

TARAFTARIN ANKETİ İLE HOCA GETİRSELER GÖREVE BEN GELİRİM

Sokakta yürüsem F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş taraftarları hep bana sarılır, severler. Eğer sokaktaki taraftarın düşüncesine, anketine göre teknik adam alsalar beni getirmeleri lazım. Anket yapın Türkiye’de en sevilen hoca kim, takımınızın başında kimi görmek istersiniz diye, beni getirmeleri lazım. Bunun mütevaziliği yok.
Özellikle MİLLİ takımlarda seçiciler maalesef sizin bu taleplerinize cevap vermeyi düşünmedi.

3 BÜYÜKLERDE ÇALIŞMAK İÇİN ALLAH BANA ÖMÜR VERDİĞİ SÜRECE ÇALIŞACAĞIM

Bundan sonraki hedefiniz ne?

Allah bana ömür verdiği sürece Milli Takımlar ve 3 büyük takımda olmak adına elimden ne geliyorsa, yapacağım. Çünkü şuna inanıyorum ki, eğer oralarda ben çalışma imkanını bulursam, antrenörlüğün ne demek olduğunu o zaman herkese gösterebiliriz.
Uzmanlığımla Türkiye’yi boşver, dünyada benim yaptığım futbol eğitimini yapmış ikinci bir adam olduğunu sanmıyorum.

ŞOFÖR EHLİYETİ BİLE ALAMAZLAR

Hadi gitsin bakayım Türkiye’den kaç tane arkadaşımız ehliyet alsın gelsin bakalım. Şöfor ehliyeti bırakın üniversite okumayı.

SÜPER LİG’DE 18 TAKIMIN 10’UN DA ÇALIŞTIM

Ümidiniz var mı peki hocam, geçeceğinize dair?

Ben 1 Ocak’ta 58 yaşına gireceğim. Antrenörlük hayatımın hem uzmanlık, hemde liderlik anlamında en uç yerine geldim. Yani, düşünebiliyor musunuz 20 takım Türkiye Süper Ligi’nde.
Bakın sayalım; şu an ligde bulunan 18 takımdan 10’unu çalıştırdım. Hiç sorun yaşamadım. Siz hiç Beşiktaş maçında rakip takım hocasına atkı verildiğini, kendi takımları penaltı atarken de hocam umarım bu gol olmaz bu maç sizin hakkınızdı denildiğini duydunuz mu?
Beni hepsi çok sever. Futbola mal olduk.

ALLAH BANA SAHADA ÖLMEYİ NASİP ETSİN

Ama maalesef Türkiye bana bu konuda daha önemli görevler verebilirdi. Vermese de Allaha şükür maddi anlamda kimseye muhtaç değilim. Ama gönül isterdi ki, futbol benden daha önemli şekilde faydalansın. Olmadı, 58 yaş en olgun çağ…

Tabii 75 yaşına kadar çalışanlar var, Aragones gibi. Bende sağlığım müsaade ettiği sürece, heyecanımı kaybetmediğim müddetçe çalışacağım.

Şu saatte bırakacağım diye bir şey yok. Allaha şükür eskisinden daha heyecanlı sağlıklıyız.

Der ya sanatçılar sahnede öleyim. Allah bize de, sahalarda ölmeyi nasip etsin. Nasıl olsa hepimiz ölümü tadacağız.

YABANCI HOCALAR MİLLİ TAKIMDA BAŞARILI OLAMAZ

Hididink?
Avrupa’da kimse birbirinin aldığı parayı sormaz. Bu bir arz talep meselesi. Hiddink’in aldığı para kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimsenin aldığı parayı kıyaslamamalı. Türkiye maalesef bunları konuşuyor. Bir Pazar var ve hak ediyor. Buna saygı duyarım.

Saygı duymadığım şey sürekli verdiğim yabancı antrenör örneklerinin Türkiye’de algılanmamış olması. Hiddink’in şahsında değil, yabancı hocaların hele Milli Takımlarda, bizim gibi dinine, kitabına, vatanına bağlı ülkelerde başarılı olacağını sanmıyorum.

Başarılı olamıyor. Yaşadık bunu, motivasyon yalnız futbol terimleri ile olmuyor. Ekonomi, ile tarih kültür ile oluyor. “Allah yardımcınız olsun. Vatan millet Sakarya, yeri geldiğinde “ Bu bayrak için oynayın” kelimelerini kullanma şansınız var mı?

Hiddink’te bu zorlukları yaşayacak.

KENDİ FUTBOLUMUZA SAYGISIZLIK KOLTUKTA OTURMAK İÇİN GETİRİYORLAR

Biz artık 3.dünya ülkesi değiliz. Dünya ile yarışır hale geldik. Hele Milli takımlarda yabancı hoca olmasına kesinlikle karşıyım.

Milli takımlarda yabancı hocanın bulunmasını Türk insanına, antrenörüne, kendi ülkesine futboluna saygısızlık olarak düşünüyorum. Hiddink diye söylemiyorum.
Seçiciler çok kolaycılık mantığı ile hareket ediyor. Aman, sesler kesilsin Avrupa’nın en iyi hocası getirildi, ben biraz daha burada oturayım mantığı ile hareket ediyorlar. Al işte, sonuç Azerbaycan’a bugüne kadar hiçbir Türk antrenörü kaybetmemişti. Yani dünyanın en iyisi kaybetti oldu. Dünya 3.cüsü tarihi başarılar Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli ile olundu. Yabancı ile olunmadı.

Türkiye artık özüne dönmeli. Kafatasçı bir zihniyet değil benim ki, Gerçek bu…
Alman Futbol Eğitim Daire Başkanı Euresens’in bir lafı vardı: “ Arkadaşlar, yurt dışında çalışacaksanız başarı şansınız yüzde 50 azalır. Dilini, kültürünü bilmediğiniz yerde başarı daha zordur”:.. bize bulunulan tavsiye bu idi.

KASIMPAŞA’YI BAŞARILI KILSINLAR DA GÖREYİM

Ufuk takımlara gelen yabancı teknik adam yok zaten. Gelenler ya Milli Takıma yada 3 büyük kulübe geliyor. Buralar başarma şansınızın maddi manevi en fazla olduğu yerler. Gelsin bakalım Kasımpaşaspor’a başarılı kılsın göreyim onu.
Başarı size sunulan imkanla doğru orantılıdır.


2012 Avrupa Şampiyonasına gidebilir miyiz sizce?

Alabiliriz belki de. Milli Takımda sistem sorunu var. Ülke futbolundaki eksikleri ortaya koyup bir sistem belli olması gerekli. Hiddink’te gelse, bende gelsem aynı sistemle devam etmeliyiz.

Bursaspor gibi Anadolu’dan şampiyon çıkar mı?
Evet, çıkar tabii. Bursaspor hala şampiyonluğun en güçlü adayı bence. Kayserispor’un ama kadro yapısı itibari ile yarışta kalacağını sanmıyorum. Şampiyonluğu hedef alabilecek yapısı yok bana göre. Ligde kimsenin birbirinden farkı Yok.

G.SARAY’IN KADROSU YETERSİZ DEĞİL

G.Saray ve Hagi için yorumunuz?

G.Saray’ın büyük takımların yanına geleceğini düşünüyorum ikinci yarıda.
G.Saray’ın kadrosu kötü değil. Yanlış tercihler bu duruma, başarısız kıldı. Hocada istikranın olmaması. Yönetimde oyuncu seçiminin isabeti gibi sorunlar yaşadı. Ama göreceksiniz G.Saray’da yukarıdaki yarışa gireceklerdi.

FUTBOLU UNUTMADILAR YA..

Ama Bursa ve Trabzon ile bence yarış devam edecek. Kadrosu yetersiz değil. İki stoperi Servet, Gökhan, Sabri, Hakan Balta, Arda Milli Takım futbolcusu. Neill, Kewell hep Milli takım oyuncusu. Bu oyuncular futbolu unutmadı ki!!!
Sakatlıklar yaşadılar ve alternatifini bulamadılar. Mesela Baros’un alternatifi yok G.Saray’da.

Bu bir yanlıştı. Elindeki futbolcuları verdiler, ondan oldu. G.Saray kadrosuna bakın 2-3 milyon eurodan aşağı oyuncu yok.
Biraz daha doğru oynamayı ve moral olarak önemli olduklarını hatırlatırlarsa 20 puanı da olsa ben G.Saray’ın buna rağmen ilk 5’e oynaması anlamında yarışa girebileceğini düşünüyorum.

HAGİ BİZDEN BİRİ

Hagi’de bizden biri. İnsanı, ülkeyi, ligi tanıyor. Bana göre Hagi yabancılar arasında başarı olma ihtimali en yüksek isimdi. Bizden biri gibi oldu. Yıllarını verdi burada. G.Saray taraftarının sabrı çok fazla.
Ama 2.yarı böyle devam etmemesi gerekli.

G.SARAY İLE MAĞLUBİYET SAYIMIZ NEREDEYSE AYNI

Bu G.Saray’ı şimdi alsanız şampiyon yapar mıydınız hocam?

Gerçeklerle konuşalım. 16 puan az bir fark değil. Ve rakibiniz 1 yada 2 tane değil. Baya kalabalık. Şu aşamada 20 puan ile G.Saray 7 KEZ MAĞLUP OLMUŞ, biz lig sonuncusu Kasımpaşa 9 kez mağlup olmuşuz. O takımı derlemek, tekrar şampiyon yapabilmek çok zor. Ama sonuç ve futbol anlamında şimdikinden çok farklı yapardım, g.Saray keyif verirdi bunu söyleyebilirim.

ŞAHİN İÇİN TEKLİF GELMEDİ

Şahin için yurt dışında izlemek için kulüplerin geldiği ve sizin G.Saray maçında oynatmadığınız söylendi…

Yalan kimse gelmedi izlemeye…Çünkü gelen kulüp olursa bizden davetiye istiyorlar.

YEKTA TARİHİMİZE GEÇTİ EN İSTEKLİ KULÜP TRABZONSPOR

Yekta, büyük kulüplerin peşinde. Kimler talip oldu?

Yekta’ya şu an gerçekten büyük kulüplerimiz talip. Trabzonspor’dan resmen teklif aldık. Süha Beye de teklifler geliyormuş. Ama resmi olarak Trabzon girişimde bulundu. Bizi de mutlu ediyor. 1921 tarihli Kasımpaşa 90 yılllık tarihinde ilk kez A Milli Takıma oyuncu verdik, vereceğiz bu bizim için bir onurdur.  

HOCA OLMASAM TİYATROCU YA DA KAPTAN OLURDUM

Hoca olmasanız ne olurdunuz?

3500 kişilik sınava girmiştim. Spor akademisi sınavına ben ve 13.olarak girmiştim akademiye. Ben kendim istemiştim antrenör olmayı, kendi özelliklerime ve lider yapıma uyduğu için seçtim. 9 18.00 mesai bitimi ile çalışamazdım.
Bu şartlarda, bu karakterde daha maceracı ateşe olmak yada gemide kaptan olmak isterdim. Yada tiyatrocu olmak gibi kendi karakterimle bağdaşan mesleklerden birini seçerdim.

TRT’DEN DİZİ TEKLİFİ ALDIM YERDEN YÜKSEK DİZİSİNE İSTEDİLER

Film, dizi teklifi aldınız mı? Düşünür müsünüz?

Film ve dizi teklifi çok aldım. Son olarak TRT’den dizi teklifi aldım. Altan Erkekli’nin de oynadığı Yerden Yüksek dizisinden teklif geldi, senaryosunu yolladılar. Ama kabul etmedim.

Allah rahmet eylesin, Almanya’da ben öğrenci iken Kemal Sunal ve Kartal Tibet gelmişti. Gurbetçi Şaban diye film çekiyorlardı. Benden yardımcı olmamı istediler, polisle vatandaşla konuşmam için. Bende yardım ettim ve bir figüran rolünde oynamamı istediler, yaparsın dedi. Bendeki cevheri görmüş galiba. Oynamıştım.
Ama Türkiye’ye geldikten sonra tv’lerde kanallarda tekrar edildi.
Ben o 1 dakikalık filmde oynamışlığım yeri geldi, bana çok sıkıntı verdi.

İNGİLTERE’DE YAŞAYAN YÖNETMEN BANA SİNEMA TEKLİFİ YAPTI

Bu sene çok önemli rakamlara Spor yormculuğu teklifi aldım. Ancak kabul etmedim. Geçen reklam filmi çevirdik. Türkiye’de bu işin reklam sektöründe Oscar’ı Kristal Elma kazandı.

Böyle bir yeteneğim var aslında. Mesela daha evvel Çiçek Taksi içinde rol teklifi geldi. Farklı senaryolar sunuldu.

Ama reklam filmlerine ilgi duyuyorum, çünkü maddi getirisi iyi ve süresi kısa. Ancak imajıma uygun şeyleri seçiyorum.

Kaset teklifi bile aldım. Sesimde güzeldir. Mesela bir teklif aldım İngiltere’de yaşayan bir Türk yönetmen arkadaşımız. Beyoğlu’nda iki kardeş, birisi okumuş, biri kabadayı onun hayatı ile ilgili film teklifi yaptı 2 3 sene önce. Kabul etmedim ama adam özellikle sizi istiyorum demişti.

600 BİN DOLAR PARAMI KAPTIRDIM

Ben genelde gayrimenkule yatırdım paramı. Ama onu da ben kooperatiflere girmiştim. Ama çok pişmanım, gayrimenkule yatırım yaptığım için. Emlak, gelir vergisi bir de boş kaldığı zaman aidatını ödemek gibi mecburiyetler çıkıyor. Aldığınız rakamlara bile zor satıyorsunuz. Bugünkü aklım olsa arsa, iş yeri yada arsa almak isterdim. O konuda iyi yönlendirilmedik.
Bir de bizim çevremizde para tutmak kolay değil.

Çünkü çok ihtiyaçlı bir çevredeyiz. Yani çocukluk arkadaşınızdan tut, asker arkadaşınız da dahil herkes size saldırıyor. Hapishaneden her gün mektup alıyorum. Bayrak yapıyor, bana para yolla. Bana tekerlik sandalye al gibi.

Çok büyük paramızı böyle insanlara vermek durumunda kaldık. Çünkü duyarsız kalamıyorsunuz.

Yani, maalesef büyük bir rakamı böyle kardeşlerimize geri dönmemek üzere verdik.
Bir kere bir arkadaşımız batıyordu 500 600 bin dolar geri almadığım para vardı. Kesin kaydedilmiş rakam, alamadım geriye.

Bir de kulüplerde çalıştığım parayı hiçbir zaman tam almadım. Alamadım. Çünkü hiçbir kulübü mahkemeye vermedim. Çoğundan kendim ayrıldım. Aldım yırttım sözleşmeyi, hiç federasyona şikayet etmedim. Doğru mu yaptım, hayır yanlıştı. Aklımızca delikanlılık yaptık.

Trabzonspor çok istekli ve başarıya aç, kendini kanatlımak isteyen oyuncular var. Bence en avantaölı takım onlar. Ve en iyi kadroya onlar saniptir.

HAGİ ÖZÜR DİLEMESE GALATASARAY’DA İDİM

3 büyüklerde hangi kulüpte çalışmak isterdiniz?

Hiç fark etmez, 3 büyüklerde olduğunuz vakit 3’te 1, yüzde 33 başarı şansınız var. Çünkü bakmayın Bursa’ya.. genelde 3’ünden biri şampiyon oluyor. Onların maddi imkanları çok iyi. Stattalar, medya farkı, güçlü çevresi çok önemli. Bunlar size zaten başarılı olma imkanı sunuyor.

Ben Fenerbahçe ile çok gündeme geldim. Fenerbahçe takımı bana 3 kez antrenörlük teklif etti. G.Saray’dan 1 kez Ergun Gürsoy döneminde aldım.

Ergun abi bana resmen ciddi söyledi. Hagi ilk döneminde bırakıyordu. Ali Şen ve Metin AşıK istemişti.

Olmadı çünkü Hagi özür diledi. Devam kararı aldılar. Öyle bir ortam ortaya çıktı. Ne dilerse dilesin sen geleceksin dediler. Ama Hagi özür dileyince olmamıştı.

 



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,028 µs