En Sıcak Konular

İstanbul'a asıl kar yarın geliyor

10 Aralık 2010 12:31 tsi
Karla karışık yağmurun etkili olduğu İstanbul'da asıl kar yağışının yarın başlayacağı açıklandı.

İstanbul'da hava sıcaklığı düne göre 15 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına indi. Yağışlar bugün yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edecek.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edeceğini, yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceğini söyledi.

Açıklama yapan Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklığının düne göre 15 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına indiğini ifade etti.

Hava sıcaklığının bugün ortalama 3 derece olacağını, sıcaklığın akşama doğru 1 dereceye ineceğini vurgulayan Yıldırım, etkili yağışların kentin yüksek noktalarında zaman zaman kar yağışı olarak görüldüğünü belirtti.

Yıldırım, yarın hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 5, pazar günü de en düşük 1 en yüksek 6 derece olarak tahmin edildiğini ifade ederek, ''Yağışlar bugün yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edecek. Yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Yağışların pazar günü ise hafif şekilde karla karışık yağmur ve kar yağışı olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

POYRAZ UYARISI

İstanbul'da şiddetli yağmurla birlikte poyraz fırtınasının hakim olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Poyraz fırtınası ile rüzgar 70-80 kilometre hızla esiyor. Poyraz fırtınası yarın daha da kuvvetlenecek. Saatte 90-95 kilometreye çıkmasını bekliyoruz. Pazar günü öğlen saatlerinde fırtınanın normale dönmesini bekliyoruz. Poyraz fırtınası nedeniyle özellikle yarın çatıların uçma tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Fırtınanın Marmara ve Batı Karadeniz'de çok kuvvetli olmasından dolayı deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını bekliyoruz. Balıkçıların da tedbirli olmaları gerekiyor.''

YAĞIŞ MİKTARLARI

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, en fazla yağış görülen yerlerin Avrupa yakasının sahil kesimleri olduğunu belirterek, son 5 saattir devam eden yağışlar sonucu metrekareye düşen yağmur miktarının Florya ve Eminönü'nde 47, Sarıyer'de 38, Göztepe'de 32, Kumkapı'da 34, Çatalca'da 28, Samandıra'da 23 ve Kartal'da 20 kilogram olarak ölçüldüğünü bildirdi.

ANTALYA VE MERSİN'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA, AÇIKLARDA İSE SU HORTUMU BEKLENİYOR

Antalya ve Mersin'de şiddetli yağış ve fırtına, bu illerin denizlerdeki açıklarında ise su hortumu beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün 10.00-23.59 saatleri arasında Antalya, Mersin il merkezi ve çevre ilçelerinde gök gürültülü sağanak ile fırtına, açıklarında ise su hortumunun etkili olması bekleniyor.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı.

ajanslar



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs