En Sıcak Konular

C.başkanı Gül'den flaş açıklama

10 Aralık 2010 12:20 tsi
C.başkanı Gül'den flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasilere yönelik öğrenci protestolarıyla ilgili olarak açıklama yaptı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Gençliğin heyecanını anlarım. Ama tabii ki ölçüyü kaçırmaması çok önemli. O zaman düzensizlikler, hoş olmayan manzaralar ortaya çıkar. Dengeyi korumak gerekir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adana Valiliğini ziyaretinde açıklamalarının ardından gazetecilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gül, ''Siyasilere yönelik öğrenci protestolarını nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, gençlere en iyi imkanları sunmanın, iyi bir Türkiye bırakmanın herkesin arzusu olduğunu söyledi. ''Bizim en önemli varlığımız gençlerimizdir'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin en önemli varlığı olan üniversite gençlerine de ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

Gençlik çağının ayrı bir heyecanı olduğunu belirten Gül, şunları söyledi:

''Hepimiz öğrenci olduğumuz yıllarda bunları yaşadık. Gençliğin heyecanını anlarım. Ama tabii ki ölçüyü kaçırmaması çok önemli. O zaman düzensizlikler, hoş olmayan manzaralar ortaya çıkar. Burada dengeyi korumak gerekir. Bir taraftan gençliğin heyecanını, dinamizmini, tepkisel ruhunu anlayabilmek gerekir. Diğer yandan da bunun negatif hale dönüşmemesi için herkesin dikkatli olması gerekir. Bu son olayları ilmi bakımdan dikkatlice değerlendirmek gerekir. Üniversite gençliğinin bu şekilde gündeme gelmekten hoşnut olmaması gerekir.

Üniversiteler her türlü fikirlerin, her türlü düşüncelerin özgürce ifade edildiği, edilmesi gerektiği yerdir. Özgürce her düşüncenin ifade edilebilmesi için de buna mani olucu eylemlerin yapılmaması gerekir. 

Ankara Üniversitesi Rektörü güzel söylemiş; 'üniversiteler özgür düşüncelerin ifade edildiği yerdir, ama herkesin istediği gibi eylem yaptığı, hele başkasını susturucu veya hoş karşılanmayacak tavırların sergilendiği bir yer de olmamalıdır'. O açıdan bu dengeyi herkesin çok iyi muhafaza etmesi gerekir.''



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,939 µs