En Sıcak Konular

İstanbul'da kar yağışı başladı

10 Aralık 2010 12:01 tsi
Yüksek yerlerde kar yağışı başladı. İşte il il hava durumu...

Balkanları günlerdir etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'ye giriş yaptı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sulu kar yağışı nedeniyle kentin yüksek yerlerindeki bazı araçların üzerinin kar tuttuğu görüldü.
İstanbullular güne aşırı yağış ve fırtına ile uyandı. Sabah saat 05.00 sularında başlayan ve şiddetli yağan yağmura araçların silecekleri yetişmedi. Park halindeki bazı araçların üzerinde ise kar tuttuğu görüldü. Araç sahipleri araçlarının üzerindeki karları temizledi.

Beylikdüzü ve Hadımköy çevresinde karla karışık yağmur yağışı sürüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin İç ve Batı kesimlerinde beklenen yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmaranın güneyi, Kütahya, Afyon ile Batı Karadenizin iç kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde esecek.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (10 ila 14) azalacak, güney kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatıdan hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile akşam saatlerinden sonra güney ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Konya çevrelerinde, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı gececek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile zamanla Giresun, Bayburt ve Gümüşhane çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gececek. Yağışların, akşam saatlerinde Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevreleri yağmurlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,856 µs