En Sıcak Konular

Ergenekon'a Balyoz tatili

10 Aralık 2010 10:09 tsi
Silivri'deki Ergenekon davası yargılamalarına aynı binada gerçekleşecek Balyoz davası dolayısıyla ara verildi.

Silivri Cezaevi'nin yanındaki mahkeme salonunda yürütülenErgenekonana davası, 2. Ergenekon davası ve Dursun Çiçek'in de sanıkları arasında yer aldığı Islak imzalı belge davasına ilişkin yargılamalara, aynı duruşma salonunda 16 Aralık 2010 tarihinde Balyoz davasının başlayacak olması nedeniyle yaklaşık bir ay ara verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının bugün görülen duruşmasında sanıklar ile avukatların taleplerini sunmalarının ardından mahkeme heyeti adına üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, aldıkları kararı okudu. Buna göre önceki hafta ve bu hafta yapılan diğer taleplerin celse arasında değerlendirilmesine karar verilirken tahliye taleplerinin de oy çokluğu ile reddi yolunda karar verildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, diğer oturumlarda olduğu gibi yine Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında tahliye kararı verilmesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı. Tutukuklu sanıklardan Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın ismi, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün tahliye edilmesini istediği sanıklar arasında yer almıyor.

Duruşma, 16 Aralık 2010 tarihinde 196 sanıklı Balyoz davasının da aynı mahkeme salonunda görülecek olması nedeniyle 24 Ocak 2011 tarihine ertelendi. Balyoz davası için mahkeme salonu yaklaşık bir ay süreyleİstanbul10.Ağır Ceza Mahkemesitarafından kullanılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülmekte olan 3 ayrı davadan Islak imzalı eylem planı davası 12 Ocak 2011 tarihinde, 2. Ergenekon davası ise 17 Ocak 2011 tarihinde görülmeye devam edilecek.


cihan



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs