En Sıcak Konular

CHP Genel Başkanı, TÜSİAD YİK kokteyline katıldı

9 Aralık 2010 21:30 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP ekonomiyi sıcak paraya teslim etti, biz sanayiciye teslim edeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısının kokteyline katıldı.

Aralarında genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri ve milletvekillerinin bulunduğu kalabalık heyetle kokteyle gelen Kılıçdaroğlu, katılımcılarla sohbet etti.

Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal'ın masasına giden Kılıçdaroğlu, Baysal ve arkadaşlarıyla da bir süre konuştu.

Sohbet esnasında Baysal, kadınlara seçimlerde özel bir kota ayrılmasını istemediklerini belirterek, ''Yeterince başarılı kadın var. Önemli olan onları bir yere getirmek'' dedi.

Kılıçdaroğlu ise ''Bize güvenin'' şeklinde karşılık verdi. Baysal da ''Doğurduğumuza pişman etmeyin'' diye konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi ile ve daha sonra TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile sohbet etti.

Boyner, sohbet sırasında Kılıçdaroğlu'na katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Boyner, hem Anayasa değişikliği hem de ekonomi programları konusunda tüm siyasi partilerle çalışma toplantıları yapmak istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bunun üzerine CHP olarak kendilerine düşeni yapacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının sesinin daha fazla çıkması gerektiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP ekonomiyi sıcak paraya teslim etti, biz sanayiciye teslim edeceğiz'' diye konuştu.

Yapılacak genel seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşündüğünü belirten Ümit Boyner, ''Mecliste yeni bir anayasa yapılacak, öyle gözüküyor. Türkiye belli bir büyüme eşiğine geldi. Kendisini daha da yukarı taşıması gerekiyor. O açıdan özel sektör olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız'' dedi.

Boyner, tüm siyasi partileri çok değerli bulduklarını ve mümkün olduğu kadar yakın çalışma içerisinde olmak istediklerini dile getirerek, ''Çünkü hepimiz Türkiye'nin iyiliği için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na, geldiği için teşekkür eden Boyner, yıl içerisinde daha fazla görüşmeyi umut ettiğini söyledi.

Diğer masalardaki sanayiciler ve katılımcılarla da sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra kokteylden ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nu ayrılışı sırasında aracına kadar, TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç uğurladı.

Bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Boyner ile görüşmesini hatırlatması üzerine, karşılıklı iyi niyet söyleşisinde bulunduklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öğrenci olaylarıyla ilgili CHP'yi eleştiren açıklamaları oldu. Ne düşünüyorsunuz'' sorusuna, ''Herkesin eleştirmeye hakkı var'' yanıtını verdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker de DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile birlikte kokteyle katıldı. Türker, TÜSİAD yöneticileri ve iş adamlarıyla da sohbet etti.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs