En Sıcak Konular

Veli Küçük: Biz tavuk hırsızı mıyız?

9 Aralık 2010 20:13 tsi
BİRİNCİ Ergenekon Davası'nın 169. duruşmasının görülmesine sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde söz alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergenekon Şeması'nda davada sanık olarak yer alanların dışındaki isimlerin ifadeye çağrılmasını istedi.

Sanıkların taleplerinin alındığı duruşmada konuşan tutuklu sanık Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, halen Kanada'da bulunan firari şüpheli Tuncay Güney'in ifadeleri doğrultusunda MİT tarafından hazırlanan 69 kişilik Ergenekon Şeması'yla ilgili konuştu. Mahkemenin, daha önce şemada bulunan Ergenekon sanıkları dışındaki isimleri, toplumdaki konumları nedeniyle açıklamama kararı aldığını hatırlatan Küçük, "Adı açıklanmayan kişiler saygın onurlu kişiler de biz hırsız mıyız?" dedi.

ŞEMADAKİ İSİMLERİ TEK TEK OKUDU

Duruşmada Ergenekon Şeması'nda aralarında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Tansu Çiller ve Mehmet Ağar'ın da bulunduğu eski komutanlar, siyasetçiler, gazeteciler ve işadamlarının bulunduğu isimleri tek tek açıkladı. Küçük, bu kişilerin mahkemeye çağrılarak ifadelerinin alınmasını istedi.

Küçük, "Ben Ergenekon Şeması'nda yer alıyorum. Üstümde de bazı isimler var. Ben köprü elemanı olarak yer alıyorum. Emir aldığım kimseler var. Ancak kimden emir aldığım gizli. Bu şemayı da bizzat Tuncay Güney hazırladı. Bu listenin açık hali mahkemenizde var. Israrla açılmasını istedik ama taleplerimiz reddedildi. Ben şimdi bu listeyi okuyorum ve isimleri geçen şahısları buraya çağrılarak dinlenmelerini talep ediyorum. Benle ne gibi bir irtibatlarının olduğunun sorulmasını talep ediyorum" diye konuştu.

"SULAR GERİ GELİR SAYIN BAŞKANIM"

Veli Küçük, hakkında birçok suçlamanın ve asılsız iddianın olduğunu belirerek, "Sular geri gelir sayın başkanım. Gerçek Türk adaleti birgün gelecek" dedi. Adana Kozan’daki bir bankanın antreposunda 50 milyon dolarının olduğunun söylendiğini ifade eden Küçük, sözlerine şöyle devam etti: "Aytaç Yalman ile beraber tam 3 tır dolusu külçe altınım varmış. Gelibolu tarafından bir yağ fabrikasına el koymuşum ve 50 milyon dolar almışım. Bunun gibi bir sürü asılsız iddia. Bunun üzerine 3 Haziran 2010’da Maliye Bakanlığı’na bir yazı yazdınız. Hakkımda öyle bir tahkikat yapıldıki köydeki evimin kümesi bile arandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) 20 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda '2004 model Renault araba, 2 bin 693 lira bankadaki para ve Beşiktaş’ta bir dairesi var' denildi. 'Yapılacak bir işlem olmadığı' notu düşüldü. 8 Ekim 2010 tarihli bu rapor hakkımdaki iddialara cevaptır."

SİLİVRİ'DE BALYOZ'A HAZIRLIK

Öte yandan, 16 Aralık'ta Silivri'de başlayacak 196 sanıklı “Balyoz Planı” davası nedeniyle, davayı gören İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt, Silivri'deki duruşma salonunda incelemelerde bulundu. 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden duruşma salonuyla ilgili bilgi aldığı gözlenen Başkan Zafer Başkurt’un ziyaretinin 16 Aralık’ta başlayacak dava öncesi hazırlık kapsamında olduğu öğrenildi. "Balyoz Planı" davasında aralarında eski Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da bulunduğu tutuksuz 196 sanık hakim karşısına çıkacak.

Hürriyet



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,038 µs