En Sıcak Konular

Çubukçu: Fark kaldırıldı

9 Aralık 2010 17:48 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan milyonları ilgilendiren önemli açıklamalar...

Günübirlik bir gezi için Erzurum'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul ve yurt açılışlarına katıldıktan sonra partisinin il binasına geçti. Burada partililerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Anadolu liselerine sınavsız geçiş ve yüksek öğrenimde öğrencilerin ikinci fakülte okuyabilmeleri ile ilgili sorulara cevap verdi.

Bakan Çubukçu, yüksek öğrenimde öğrencilerin ikinci fakültede okuyabilmeleri ile ilgi sorunun muhatabının YÖK olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, YÖK'ün sosyal bilimler lisesinde ve diğer sosyal alanda eğitim gören öğrenciler ile ilgili kat sayı farkını ortadan kaldırdığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eskiden olduğu gibi sosyal alanda da, Türkçe ve matematik alanlarında da olsa her öğrencinin yüksek öğrenimde her alanı seçebileceğine dikkat çeken Çubukçu, "YÖK her öğrencinin her alanı seçeceği uygulamaya geçti." dedi.

ANADOLU LİSELERİNE GEÇİŞ SINAVSIZ OLACAK

Orta öğretimin yeniden yapılandırılması projesi kapsamı çerçevesinde düz liselerin Anadolu liselerine dönüştürülerek orta öğrenimde belli bir kaliteyi yakalamak istediklerini da belirten Bakan Çubukçu, "Orta öğretimde yeterli düzeyde dil öğrenimi yapabilen orta öğretim kurumları oluşturmak hedefimiz. Bugünden yarına yapılan bir şey değil bu. Orta öğretim yeniden yapılandırılma proje kapsamındadır. Bütün okullarımız Anadolu lisesine dönüştürüldükten sonra eğitim sistemimiz ikiyi ayrılacak. Mesleki eğitim ve akademik olarak yüksek öğrenime hazırlayan Anadolu liselerimiz. Bunun dışında fen liseleri ve sosyal bilim liseleri olmaya devam edecek ve Anadolu liselerine bütün orta öğretim kurumları; bu düzeye geldikten sonra o zaman sınavla girmeye gerek kalmayacak, sınavsız geçiş imkânı verilecek." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, ziyaretin anısına Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya fular, Oltu taşı takı ile yerel tesettür giysisi olan ehram üzerine yapılmış Atatürk işlemeli portre hediye etti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi. AK Parti ziyaretinin ardından Bakan Çubukçu uçakla Erzurum'dan ayrıldı.

CİHAN



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs