En Sıcak Konular

'Demirel dönecek' iddiasına ne dedi?

9 Aralık 2010 15:30 tsi
'Demirel dönecek' iddiasına ne dedi? Cindoruk, Demirel'in yeniden partinin başına geçmesi iddialarını değerlendirdi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin il teşkilatını ziyaret için geldiği Bursa'da, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, 'Süleyman Demirel'in yeniden başkanlığa dönüp dönmeyeceği konuşuluyor, bunun gerçekliği var mı?' sorusuna muhatap olan Cindoruk, "Demirel dönmedi ki bizim içimizde Demirel. Böyle bir düşünce hiç aramızda geçmedi. Demirel'i sakınıyoruz biz,Türkiyeiçin lazım, ana fikirleri çok önemli. Demirel bir bilen olarak kalmalı, Türkiye'nin bir bilene ihtiyacı var. Genel başkan bulunur, beni bile buldular" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dolmabahçe Sarayı'ndaki ofisini boşaltmasını isteyen Hüsamettin Cindoruk, şunları söyledi: "Sayın Başbakan Dolmabahçe'deki ofisini terk etmelidir. Çünkü Dolmabahçe'deki ofisin bir kısmı Dolmabahçe Sarayı'na aittir. Dolmabahçe Sarayı da 80 yıldır TBMM'nin mülkiyetine aittir. TBMM ise yasama organıdır, yasama organının binasında ise yürütme organı görev alamaz görev yapamaz."

Cindoruk, 1992 yılında da Turgut Özal'ın, Meclis'in bir kanadını kullandığını, kendisinin meclis başkanı olarak bir yazı ile uyarması sonrasında terk ettiğini hatırlatan Hüsamettin Cindoruk, "Çünkü gerçekten yanlış bir işti. TBMM binalarında yürütme organının görev yapmaması gerekiyor. Padişah sarayları ve kasırlar, TBMM tarafından kullanılır. Aksi takdirde Meclis'te yürütmenin başının emrine girmiş sayılır. Zaten geçenlerde Meclis başkanını fırçaları, azarladı. Şimdi de Meclis'in böylesine emrinde olan bir binada ofis kuruyor, toplantılar yapıyor, rektörleri çağırıyor, gençleri azarlıyor, bağırıyor. Öyle bir hakkı yok, bu aynı zamanda kuvvetler ayrılığına aykırıdır. Parlamentonun bu ofisi sayın Başbakan'dan geri almasını söylüyorum. Burada da bu açıklamamı tekrar ediyorum." şeklinde konuştu.

Bursa İl Başkanı Abdullah Biçer'in yeniden aday olup olmayacağı şeklindeki soruya ise DP lideri Hüsamettin Cindoruk, kendisinin Biçer içen önerge vereceğini belirtti. Cindoruk, Mustafakemalpaşa Ovaazatlı'da yaşanan seçimden dolayı il yönetiminin kendini suçlu hissetmesinin yanlış olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Seçimlerde parti, parti ile yarışır, ama devlet ile yarıştığı zaman çok özürlü bir haldedir. Ben buraya onun için geldim, hem de buradaki arkadaşları kutlamak için geldim. Ellerinden geleni yaptılar, bu hükümetin ayıbıdır. Kaybettikleri parti değil, hükümettir. Ama ben o kongreye katılacağım ve Abdullah Biçer'in adaylığı için önerge vereceğim."

Abdullah Biçer ise kendisinin her zaman Cindoruk'un yanında olacağını söyledi. Hüsamettin Cindoruk, ardından il teşkilatı ile toplantıya geçti. Cindoruk, toplantının ardından Eskişehir'e geçecek.

CİHAN

 



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs