En Sıcak Konular

Gökçek'ten 'kanun' açıklaması...

9 Aralık 2010 14:35 tsi
Gökçek, TBMM'de çıkan 'memurların görevi kullanmasının affedilmesiyle ilgili kanun' tartışmalarını değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de çıkan 'memurların görevi kullanmasının affedilmesiyle ilgili kanun' tartışmalarını değerlendirdi. Gökçek, "Görevi kötüye kullanma, suistimal ve yolsuzlukla ilgili davam yok. Olmayan dava ile ilgili benim için niye kanun çıkarılsın?" dedi.

Kurtboğazı Barajı'ndaki hat çalışmalarının son durumu hakkında bilgilendirmek için basın toplantısı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM'de görüşülen kanun hakkındaki iddiaları cevapladı.

Meclis'te görüşülen söz konusu kanunun ruhuna karşı olduğunu belirten Gökçek, "Bu kanun maddesi kaldırılmalı. Görevi kötüye kullanmayla ilgili suçlar madde madde açıklanmalı." ifadelerini kullandı.

Kendisi hakkında ileri sürülen iddialar için 'cahilce konuşuluyor' yorumunu yapan Gökçek, Halk Ekmek tarafından milletvekillerine 'şampiyon ekmek' verilmesine de açıklık getirdi. Grup toplantılarında fatura karşılığında şampiyon ekmek verildiğini söyleyen Gökçek, "Bu toplantılara ekmek de simit de meyve de gönderilir. Hepsi fatura karşılığında yapılır. 30 kuruşluk ekmek rüşvet mi olur? Böyle saçmalık mı olur? Bunu söyleyen kişinin utanması lazım." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili de konuşan Gökçek, "Sayın Arınç, bilgi sahibi değil. Yanlış yapmış. Konuya vakıf değil. Kendisiyle görüştüm, işin gerçeğini öğrendi." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Çukurambar'da bazı milletvekillerinin ev sahibi olmasıyla ilgili iddialarını da, "Milletvekilleri o evleri ihaleye girerek aldı. Çukurambar'da o evleri satmak için kaç defa ihaleye çıktık. 3 mü, 5 mi, 7 mi bilmiyorum. Son ihalede artırma usulüyle o evler satıldı. Milletvekilinin ev sahibi olmaya hakkı yok mu? Peşkeş çekilmişse söyle. İğne ucu kadar bilgisi varsa söylesin. Hangi ihale kanunu milletvekilinin ev sahibi olmasını engelliyor." dedi. İnce'yi istediği televizyon programında tartışmaya da çağıran Gökçek, İnce'nin ev sahibi olan milletvekillerini açıklamadığı taktirde üzüleceğini söyledi.

CİHAN



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs