En Sıcak Konular

Fenerbahçeli Bilica'ya açık davet

9 Aralık 2010 14:04 tsi
Teknik adam, Fenerbahçeli Bilica için 'Seve seve alırız' dedi...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'de sorunlar yaşayan ve gönderileceği yönünde haberler çıkan Bilica için açık davet yaptı. Bu futbolcuya her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Çalımbay, "Verirlerse tereddütsüz seve seve alırız." dedi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, Pazar günü oynayacağı Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Bu maç öncesi Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirilen toplantıda Çalımbay, Konyaspor maçı hazırlıklarını ve takıma devre arasında alınacak futbolcular hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği tarihten itibaren takımda bazı şeyleri değiştirdiklerini ifade eden Çalımbay, şu anda daha dirençli oynayan bir takım haline geldiklerini söyledi. Konyaspor karşılaşması için "Ligin en önemli maçına hazırlanıyoruz" diyen Çalımbay, galip gelmek için sahada her şeyi yapacaklarını kaydetti. Çalımbay, "Kazanmak zorunda olduğumuz bir karşılaşma. Bunun bilincindeyiz. Galip gelmemiz halinde ligde iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Ligin 11. haftasında oynanan İstanbul Büyükşehir Belediye maçının takımın değişmesinde büyük katkısı olduğunu ima eden Çalımbay, 4-0 kaybedilen bu karşılaşmanın çok kötü bir yenilgi olduğunu anımsattı. Çalımbay "O maç sonrası 'bu karşılaşma Sivasspor'un kurtuluşu olacak' demiştim. Öyle de oldu. Belediye maçında bazı futbolcuları hakkında iyi ve kötü düşünceler oluştu bende." diye konuştu.

Devre arasında takıma alınacak futbolcularla ilgili de gazetecilerin sorularını cevaplayan Rıza Çalımbay, önce fazla konuşmak istemedi. Irarlı sorular üzerine Çalımbay, transfer için çok oyuncu belirlediklerini ve bu haftadan sonra yöneticilerle kendi aralarında görüşeceklerini açıkladı. Çalımbay, özellikle forvet hattına birisi çok hızlı ve diğeri kafa hakimiyeti mükemmel 2 futbolcu alacaklarını söyledi. Çalımbay, "Devre arasına girdikten ilk 15 gün içinde takviyeleri yapmış olmalıyız. İnşallah, iyi transferler yapacağız. Özellikle forvet hattında kafa hakimiyeti iyi ve hızlı 2 oyuncu alacağız. Çünkü bu takımın oyuna sonradan giren ve maçı çevirebilen oyunculara da ihtiyacı var. Onun için oynayan kadar oynamayan da çok önemli" dedi.

Fenerbahçe'den gönderileceği yönünde haberleri çıkan defans oyuncusu Fabio Alves da Silva Bilica için girişimde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine de Çalımbay, bu futbolcuya kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Çalımbay, "Bilica Sivas'ta oynadığı dönemde çok başarılı günler geçirmiş ve Sivas'ın başarılarında büyük pay sahibi bir futbolcu. Şu anki takımında sorunlar yaşıyor diye burada da yaşayacak diye bir şey yok. Verirlerse seve seve alırız. Tereddüt bile etmeyiz." diye konuştu.

İkinci yarı öncesi kadroyu daraltacaklarını da açıklayan Çalımbay, 28 kişilik kadroyu 24'e indireceklerini kaydetti. İbrahim, Akif, Ferhat gibi genç futbolcuları göndereceklerini belirten Çalımbay, "Onların bir yerlerde oynaması gerekiyor" dedi.

Tecrübeli teknik adam Çalımbay, Sivasspor'un ikinci yarı telafisi olmayan maçlar oynayacağını ifade ederek, ilk yarı son iki karşılaşmayı çok iyi sonuçlarla tamamlamaları gerektiğini kaydetti.

Son olarak taraftara seslenen Çalımbay, herkesi Konyaspor maçına davet etti. Çalımbay, "Bu önemli maçta taraftarımız bizi yalnız bırakmasın." dedi. (CİHAN)



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,432 µs