En Sıcak Konular

Bahçeli'den 68 kuşağına çağrı!

9 Aralık 2010 13:23 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli öğrenci olaylarını değerlendirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli son günlerde artan öğrenci eylemlerine karşı 68 kuşağını göreve davet etti. Türkiye’yi bugün 68 kuşağının yönettiğini söyleyen Bahçeli, “Bu büyük bir avantaj. Geçmiş olaylar içinde sıkıntı çileyi yaşayanlar bugün yönetimde. Bu nesil hata yaparsa 68 yılındaki kuşak ülkeyi şuurlu bir şekilde anarşi ortamına götürdü kanaati doğar. Bunlardan ders çıkartılıp olaylara yaklaşılmalı” uyarısında bulundu.

Kendisini de 68 kuşağı olarak nitelendiren Bahçeli siyasi iktidara da öğrencilerin taleplerini dışlamak yerine görüşmeyi tercih etmesi çağrısında bulundu.

MHP YALNIZ KURT

MHP lideri Bahçeli geleneksel hale gelen basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında buluştu. Daha önce bazı medya organlarını davet etmediği için “MHP’de akreditasyon” tartışması bu toplantıda yaşanmadı. Eksiksiz tüm medya yöneticilerinin davet edildiği toplantıda internet medyası da yer aldı. Ancak Bahçeli’nin medyaya yönelik bir de serzenişi oldu. MHP’nin medyada desteği olmadığından yakınan Bahçeli, “MHP Yalnız kurt” dedi.

Meclis’te ve illerdeki ziyaretlerinde sert üslubu ile dikkat çeken Bahçeli bu kez güler yüzü ile basının karşısına çıktı. Bahçeli Çocuklar Duymasın dizisindeki Havuç’un evden ayrılıp üç arkadaşıyla ayrı ev tutmasının sosyal gelişmenin gereği olarak kabul etse de ataerkil bir baba olarak ilişkileri nasıl bozduğu noktasındaki kaygılarını paylaştı.

TWİTTER ŞİFRESİ SADECE BAHÇELİ'DE

Twitter’a üyeliğini teknolojiyle geç barışması olarak nitelendiren Bahçeli mesajları kendisinin yazdığını, “Şifresi benden başka kimsede yok” diyerek anlattı.

YÜZÜK BANA ÇOK YAKIŞIYOR

Bahçeli parmağındaki yüzüğe de açıklık getirdi. Yüzüğün Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yansıttığını anlatan Bahçeli gülümseyerek, “Fena bir yüzük değil, bana da yakıştığı söyleniyor” dedi.

Bahçeli sanal alemde ve kulislerde espri konusu olan iktidar olmak için yaptığı matematiksel hesabı da yeniden yaptı. Bahçeli gülümsemelere neden olan bu hesapla ilgili açık yüreklilikle, “Daha önce 9 oy istemiştim. Şimdi 24 oy istiyorum. İktidar olmak için istemek lazım” dedi.

Bahçeli’nin basın toplantısında en ağır eleştiriler CHP’ye gitti. Wikileaks belgeleri nedeniyle isim vermeden CHP’yi eleştiren Bahçeli, “Bir internet sitesindeki bilgileri iktidara karşı malzeme olarak kullanmak ucuz siyaset olur” değerlendirmesi yaptı.

Bahçeli’nin CHP’ye ikinci eleştirisi ise eylem yapan gençlerin Meclis’e getirilmesi oldu. Bahçeli, “Meclis dışında toplanan gençleri Meclis’e getirmek geçmişten ders almamak demektir. CHP doğru yapmamıştır” dedi.

BAHÇELİ'DEN ARINÇ'A BARIŞ ÇUBUĞU

Bahçeli son günlerde polemik yaşadığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da barış çubuğu uzattı. Siyasi tartışmalar nedeniyle yaşanan gerilimleri bir kenara koyan Bahçeli, Arınç’ın 12 Eylül döneminin zor şartlarında avukat bulmakta zorluk çeken ülkücülerin davalarına baktığını anımsatarak “Arınç’ın hukukçu kimliğine MHP saygı duyar” dedi.

Bahçeli’nin yaklaşık bir saat süren toplantıda öğrenci olaylarından Wikileaks belgelerine, dizilerden iktidar olmak için yaptığı matematiksel hesaba kadar çok farklı konularda pek çok soruya yanıt verdi. İşte o mesajlardan satır başları:

ÖĞRENCİ OLAYLARI: Öğrencilerin örgütlenmelerini, siyasi, sosyal ve ekonomik olaylara bakışlarını, taleplerini yasalar içerisinde eylem yaparak anlatmaları halinde bunu makul karşılamak gerek. Ancak geçmişte acı tecrübeler var. Öğrencilerin şiddete yönelmeleri, bu şiddeti bastırmak için polisin ikinci bir şiddet unsuru olarak kullanılması, geçmişte öğrenci-polis çatışmaları ile çok daha büyük gerilimlerin yaşanmasına sebebiyet verdi. Bu nedenle başta siyasi iktidar olmak üzere, üniversitelerin, vali ve emniyet yetkililerinin olaylara geçmişteki birikimler ışığında yaklaşmaları ve önceden bilgi alarak gerekli tedbirleri geliştirmeleri gerek. Emniyet güçlerinin de mümkün olduğu kadar daha az şiddetle karşılık vermesi gerek.

68 KUŞAĞINA GÖREV DÜŞÜYOR: 68 dönemi kuşağının yaşadığı mağduriyetler var. Bunları bilen 68 kuşağı böyle bir dönemi yaşatmamalı. Herkese görev düşüyor. Ülkeyi 68 kuşağı yönetiyor. Bu önemli bir avantaj. Sıkıntıyı mağduriyeti görerek gelmiş bir kuşak. Tecrübeleri olan bu nesil hata yaparsa şuurlu olarak bu noktaya getirmiş kanaati doğar. Avrupa’da da artan gençlik eylemleri var. Bu eylemlerin sonrasında Türkiye’de eylemlerin yaşanması da dikkat çekici.

MÜLKİYE’DEKİ YUMURTA EYLEMİ: Burada öğrenciler siyasileri dinlemeden daha başlangıçta bir tepki ortaya koyduklarına göre, anlaşılıyor ki bir kesim gençlik yine 68 yıllarına benzer olayların içerisine doğru çekilmeye -yani öğrenciler 'o masum taleplerini yerine getiriyorlar' yaklaşımının dışına taşarak- Türkiye'yi belli amaçlara yönelik anarşi ortamına sürüklüyorlar ise bu tecrübeye Türkiye sahiptir. Onun için öğrenci kardeşlerim başta olmak üzere aileleri onlara yardımcı olmalı, üniversite hoşgörüyle yaklaşmalı, siyasi iktidar da talepleri dışlamak yerine görüşmeyi tercih etmelidir.

BAŞBAKAN ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞMELİ: Rektörlerle yapılmış olan bir toplantıda eğer bir avuç genç kesim sorunlarını ifade için oraya gelmiş veya gönderilmiş olsa da Sayın Başbakan'ın geçmişteki tecrübeler ışığında bunlardan birkaç temsilciyi alarak görüşme eğilimi zannediyorum birçok şeyin önünü kesebilir ama çok daha sert ifadeler, o ifadeler ışığında onun emniyet güçlerine yansıması, o yansımanın öğrenci üzerine şiddete yönelik olarak yansıması bugün gene Türkiye'yi 68'li yıllara taşıyan korku ve endişeye sürüklemektedir.

BAHÇELİ’DEN ÜLKÜCÜ GENÇLERE UYARI: Ülkücü gençler geçmişten bugüne yaşanan olayları çok iyi takip etti. Provokasyonlara imkan tanımamak için eylemlere katılmayacak. Ancak demokratik haklarını kullanarak her türlü görüşlerini yürüyüşlerle konferanslarla ve mitinglerle ifade edebilirler.

DİYARBAKIR’A GİDEBİLİR: Seçim startını 1 Ekim’de verdik. Ocak ayından sonra da seçim beyannamesi hazırlanacak. Seçim sürecinde Türkiye’nin her tarafına gideceğiz. Bu alanın içinde Diyarbakır’da olabilir.

MHP İTTİFAK YAPACAK MI? MHP kendi imkan ve kaynakları ile seçim sürecine hazırlanıyor. Tek başına seçime girecek.

ÖZ SAVUNMA GÜCÜ İDDİASI: Türkiye’nin bölünmesine giden yolda bir aşama olarak planlanmıştır. Buna fırsat tanınmamalı.

MHP’NİN WİKİLEAKS TAVRININ NEDENİ?: Uluslar arası ilişkilerde üç kaynak var. Büyükelçi yorumları, diplomatların kimi görüşmelerden elde ettikleri bilgilere dayalı yorumlar ve resmi görüşme tutanakları. MHP 3. yaklaşım üzerinde durur. Bunlar açıklanır ABD-Türkiye ilişiklerinin resmi boyutuyla ilgili bir bilgi olursa onu değerlendiririz.

CHP’YE WİKİLEAKS ELEŞTİRİSİ: Bir internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgiler var. Bu bilgileri alıp iktidara karşı malzeme olarak kullanmak ucuz siyaset olur. Belgelerin yüzde 10’u açıklanmış. Yarnı ne çıkacağı belli değil. Bir zafiyetten yararlanmak isteyenler için tarihi fırsata dönüştürülmemeli.

YENİ ASKERLİK MODELİ: İktidar ve genelkurmayın bir hazırlığı var. Tasarı önümüze geldiğinde değerlendiririz, şimdilik beklemekteyiz.

DİZİLERE ELEŞTİRİ: Asayişsizlik yaygınlaşıyor. Toplumsal cinnet olayları artıyor. Hunharca cinayetler ortaya çıkıyor. Her küçük olaydan büyük felaketler yaşanacka şeyler ortaya çıkıyor. Bir cinayet bir dizi film gibi bütün ayrıntılarıyla anlatılıyor. Suça teşvik edecek şekilde yapılıyor. Dizilerin muhtevasına karışmayız ancak toplumsal ruh dengesi önemli. Sonu olumlu biten toplumsal barışa katkı sağlayacak şekilde yapılmalı. Ekonomik toplumsal sıkıntılar var. Diziler bu süreçte bunlara yol gösterecek muhtevada olmalı.

Çocuklar Duymasın dizisi modern Türkiye’nin çekirdek ailesini yansıtıyor. Örnek teşkil edecek bir dizi. Havuç karakterini canlandıran genç başarılı bir kardeşimiz. Onunla sorunumuz yok. Canlandırdığı karakter evden ayrıldı, üç arkadaşıyla bağımsız ev tuttu. Sosyal gelişmeyi göstermesi açısından önemli. Ataerkil bir baba ile ilişkilerin de bozulduğunu görüyoruz. Danışmanları olan bir program olmalı. Eğitici olmalı. O dizide de bu çok önemli.

KÜSKÜNLERLE BULUŞMA: Hem ülkücü camianın insanları arasında bir kaynaşma, kucaklaşma var. Her kesimle kucaklaşma yapıp büyük çatıyı oluşturmak istiyoruz. İktidara da ulaşmanın yolu budur. Anadolu’yu gezdiğimde güzel işaretler aldım. Siyasi yönden büyük hataya düşmezsek milletin MHP’ye yöneleceği inancındayız.

AK PARTİ’DEN KATILIMLAR OLACAK MI? Küçük işaretler transferler siyaset etiği bozar ama seçim öncesi Türkiye’yi kucaklaşmak istiyoruz. İktidar olmak istiyoruz. Gelene gelmeyin demeyiz ama ille de oradan kopup bize gelen diye bir zorlama içinde olmayız.

 



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,611 µs