En Sıcak Konular

Nuriş kardeşlerin cezası belli oldu

9 Aralık 2010 13:12 tsi
Nuri Ergin, kardeşi Vedat Ergin ve 6 adamı hakkında karar çıktı...

Uşak E Tipi Cezaevi’nde, 2000 yılında hükümlü Nizamettin Dal’ın işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülen davada, Nuri Ergin ömürboyu hapis cezasına, kardeşi Vedat Ergin ve 6 adamı ise 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Nuri Ergin ilk yargılamada beraat etmişti.

Uşak E Tipi Cezaevi’nde 2000 yılında 6 kişinin ölümü, 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylardan bir ay önce, hükümlü Nizamettin Dal, işkence edilerek öldürülmüştü. Kamuoyunda ‘Karagümrük Çetesi’ olarak ifade edilen organize suç örgütünün elebaşı konumunda olduğu öne sürülen Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin aralarında bulunduğu 22 sanık hakkında dava açılmıştı. Uşak Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Nuri Ergin’in beraatına, Vedat Ergin ile olaya karıştığı öne sürülen 11 sanığın 20 yıl 10'ar ay hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Nuri Ergin, duruşmadaki ifadesinde, Nizamettin Dal’ın mahkumlara ‘cinsel pislik’ yaptığını, linç edilerek öldürüldüğünü, kendisinin olayla ilgisi bulunmadığını ileri sürmüştü. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, kararı dosyadaki eksiklikler nedeniyle bozmuş, dosya yeniden İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Dün son kez görülen davaya tutuklu sanıklar Nusret Yıldız ile başka suçtan tutuklu Osman Gümüşçü ile tutuksuz bazı sanıklar katıldı. Halen farklı cezaevlerinde tutulan Nuri ve Vedat Ergin'i ise avukatları temsil etti. Başka suçtan tutuklu sanık Osman Gümüşçü, bu olayın olmasından sonra cezaevinde isyanların başladığını, cezaevinde örgütlü yapılaşmanın bulunduğunu belirterek, “Nuri Ergin ‘yapmayın’ deseydi Vedat Ergin bir şey yapmazdı” dedi. Kendisinin de Ergin kardeşlerden işkence gördüğünü dile getiren Gümüşçü, davaya konu olaylarla ilgisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, Nuri Ergin'in azmettirmesiyle sanıklar Vedat Ergin, Hüseyin Canbaz, Ercüment Ekin, Özen Özçelik, Kadri Kalemli, Ceylan Gürbüz ve Ercan Arıcan'ın, kaldıkları cezaevinde iştirak halinde Nizamettin Dal'ı eziyet ederek kasten öldürdükleri, sanık Nusret Yıldız'ın da bilerek ve isteyerek bu eyleme yardım ettiğine karar verdi. Mahkeme heyeti sanıklar Nuri Ergin, Vedat Ergin kardeşler ile 6 adamına ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti daha sonra cezayı, Nuri Ergin'i ömürboyu hapis cezasına, diğer sanıklardan Vedat Ergin'i 20 yıl 10 ay, Hüseyin Canbaz'ı 20 yıl, Ercüment Ekin'i 20 yıl, Özcan Özçelik'i 20 yıl 6 ay, Kadri Kalemli'yi 20 yıl, Ceylan Gürbüz'ü 20 yıl 3 ay 11 gün ve Ercan Arıcan'ı 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Özcan Özçelik ve Nusret Yıldız'ı cezaevinde kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliye etti.

bugün



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs