En Sıcak Konular

FBI'ın aradığı hackerlar Türkiye'de çıktı

9 Aralık 2010 12:42 tsi
Dünya üzerinde 25 milyon sanal oyunseverin kullandığı ve K2 Network INC şirketinin işlettiği 'Knight Online' isimli oyuna internet üzerinden sanal saldırı yapılması FBI'ı harekete geçirdi. Amerikan polisinin yaptığı araştırma sonucu hacker'lerin Türki

Türk bilişim uzmanlarının olaya müdahil olmasının ardından ortaya, internet sitelerinin sanal reyting kavgalarından bilgisayarların 'köleleştirilmesi'ne kadar tam anlamıyla sanal bir savaş çıktı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ülkelerindeki bazı internet sunucularının sanal tehdit altında bulunduğu gerekçesiyle başlattığı soruşturmada Knight Online isimli oyuna sanal ortamda neden saldırı yapıldığını belirlemek için harekete geçti. Sistemin California'daki üssüne DDOS nitelikli saldırılar yapıldığı ortaya çıkınca sanal Amerikan polisi, aradığı kişilerin izinin Türkiye'ye ulaştığını belirledi. Hemen Türk polisiyle irtibata geçilerek durum hakkında bilgi verildi.

Sanal saldırıların hangi amaçla yapıldığını belirlemeye çalışan polis, yaptığı araştırmada hacker'lerin kendi yazılımları ile zararlı virüsler ürettiklerini ve bu virüsleri sıklıkla girilen internet siteleri üzerinden kullanıcıların bilgisayarına yüklemeyi başardıkları belirlendi. İnternetteki cinsel içerikli ve reytingi yüksek sitelere giren bilgisayar kullanıcılarının farkında olmadan bu virüslerin kurbanı oldukları ve bilgisayarlarının bu kişilerin kontrolüne girdikleri ortaya çıktı. Reytingi yüksek sitelerin fazla sayıdaki kullanıcılarını potansiyel olarak gören hacker'lerin bu nedenle bu siteleri tercih ettikleri belirlendi.

Hacker'lar, bu sistemle oluşturdukları Bot-Net isimli ağ üzerinden çeşitli şekillerde yararlanabilir hale geldi. Anlaştıkları kişiler aracılığıyla ellerinde bulunan yüz binlerce 'köle bilgisayar'ı istedikleri gibi kullanıp, istenilen bir sitenin reytingini yükseltmede, ya da bir siteye aşırı yükleme sağlayıp o siteyi çalışamaz hale getirebiliyordu.

6 YILDIR SANAL ORTAMDA KONUŞAN ŞÜPHELİLER BİRBİRİNİ TANIMIYORMUŞ

Sanal ortamda tam anlamıyla bir savaşın yaşanmasına neden olan kişilerin yakalanması için harekete geçen İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü görevlileri The Bekir ve TontonQ nick isimlerini kullanan iki sanal kullanıcının peşine düştü. İzmir ve Diyarbakır polisinin de desteğiyle yakalanan B.K ve M.Y isimli 2 şüpheli İstanbul'da sorguya alındı. Polise verdikleri ifadede birbirlerini tanımadıklarını söyleyen iki şüphelinin, "Sanal ortamda konuştuğum sen misin gerçekten? Senin o olduğuna nasıl inanacağım." dediği ve birbirlerini tanımadıkları tespit edildi. Yaklaşık 6 yıldır sanal ortamda birbirleriyle konuşan iki şüphelinin birbirini tanımaması dikkat çekti.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet 1 TB kapasiteli sabit disk, 2 adet lap top, 160 GB hafızalı sabit disk, 80 GB hafızalı sabit diske el konuldu.

Bilişim uzmanı polislerin, ele geçirilen köle bilgisayarlar üzerinden kurulan ağ aracılığıyla ne kadarlık gelir elde edildiğini belirlemeye çalıştığı belirtildi.

Sorguları tamamlanan iki şüpheli adliye sevk edildi.

(CİHAN)



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs