En Sıcak Konular

Burhan Kuzu: Arkasında Ergenekon var

9 Aralık 2010 12:40 tsi
Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurtalı saldırıya uğrayan Burhan Kuzu konuştu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, yaşadıklarını Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programında anlattı. Öğrencilerin arkasında Ergenekon olduğunu iddia eden Kuzu, "80 öncesini düşününce tüylerim diken diken oluyor. Bunun düğmesine basan alçaklar hiç mi sonunu hesap etmiyorlar. Hükümeti yıkmak için öğrencileri sokağa dökmek istiyorlar. Halkevleri ve Doğu Perinçek'in uzantıları bu işin içinde" şeklinde konuştu.

"ERGENEKON SIKIŞTI, TEK KOZU GENÇLER KALDI"

Yaşananları 1980 öncesine benzeten Burhan Kuzu, öğrencilerin sokağa dökülerek askerin harekete geçirilmek istendiğini iddia etti.

Kuzu, öğrenci olaylarının arka planını "Ergenekon içerde sıkışmış vaziyette, güvendiği asker ise kendi alanına çekildi, normalleşiyor. Mücadele yükü verilen yargı da son anayasa paketi ile kendi alanına çekildi. Şu anda ellerindeki tek koz öğrenciyi sokağa dökmek. Bu işler böyle başlar. 80 öncesini gördük" sözleriyle yorumladı.

"DARBECİLER HEVESLENMESİN"

Öğrencileri sokağa dökerek hükümeti yıkma ve yıpratma peşinde olanların boşuna gayret gösterdiğini de ifade eden Kuzu, "Bu heveste olanlar bilsinler ki askerin darbe yapacak gücü, takati kalmamıştır. Yazık olur bu gençlere. Eğitimlerinden olurlar, pisi pisine de dayak yerler. Bunun arkasında Ergenekon bağlantılı güçler var. Açıkça söylüyorum, bunu tutan yanar, bu başına yıkılır.CHPde bundan bir şey koparabilir miyim diye gıdıklıyor. Türkiye'de 80 öncesi hava yok. Darbe yapacak adam da yok. Öğrencilere yazık etmeyin" diye konuştu.

Burhan Kuzu, 1980 öncesinde sağ-sol çatışmasına giren öğrencilerin bugünkülerine göre daha çok okuyan, araştıran gençler olduğunu vurgulayarak, "Şimdikiler maalesef okumuyor, daha cahil, daha tehlikeli. O yüzden doldurulmaları kolay oluyor" ifadelerini kullandı.

"YUMURTA YESELER BEYNİ ÇALIŞIRDI SÖZÜ HAKARET OLUR MU?"

Mülkiye'deki saldırı sonrası öğrencilere, "o yumurtaları yeseydiniz beyniniz daha iyi çalışırdı" diyen Burhan Kuzu, hakaret olarak algılanan sözlerine de açıklık getirdi. Kuzu, "Bu söz hakaret olur mu? Yumurta atmak taş atma yerine tercih edilebilir, ama yine de üniversite öğrencisine yakışmaz" dedi.

'Öğrenciye destek veren gazetecilere, yarın dizinize vurursunuz' diyen Kuzu, eylemci öğrencilere destek çıkan gazetecilere, "Öğrenciyi masum, mağdur göstermeye çalışıyorlar. Bu yanlış, yarın dizimize vururuz, yazık olur bu gençlere" sözleriyle çıkıştı.

Mülkiye'deki anayasa toplantısının bir ay önce kararlaştırıldığını söyleyen Burhan Kuzu, iptal edilmesi teklifini kabul etmediğini ve "Süheyl Batum geliyorsa ben de gelirim "diyerek gittiğini söyledi.

"SBF HOCALARI CHP'Yİ TUTUYOR"

Kuzu, önlem almadıkları için istifaya çağırdığı SBF hocalarına da ağır sözlerle yüklendi: "Fakülte öğretim üyelerini kınıyorum. Süheyl Batum konuşurken bütün öğretim üyeleri ilk iki sırada oturdu. Protestocu öğrencileri susturmaya çalıştı. Ben geldim bir tane yok. Hepsi kalkmış gitmiş, orada ideolojik yapılanma var. Hocalar CHP'ye destek veriyor, AK Parti'ye karşı tavır içindeler. Mülkiye'de eskiden beri sol yapılanma var."

SÜHEYL BATUM'A "FAŞİZM" DESTEĞİ

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un yaşananları "faşizm" olarak değerlendirmesine de destek çıkan Burhan Kuzu, "Süheyl yöntem olarak doğru söylüyor." dedi.

Öğrencilere de sitem eden Burhan Kuzu, "Ücretsiz eğitim diyorlar. Paran yok o yumurtayı nerden aldın? Bana Amerikancı diye bağırıyor. Üzülüyorum. Al sana kaya. Benim gibi gariban Anadolu çocuğuna bu söylenir mi?" şeklinde konuştu.

Üniversiteye gerektiği zaman polisin girmesinde sakınca olmadığını savunan Burhan Kuzu, "bilim yuvasına polis girer mi?" sözlerini eleştirirken 1980 öncesinden örnek verdi. Kuzu, "Üniversiteye polis girmesin diyordu rektörler, dekanlar. Sonra darbe oldu. Jandarma sınıflara kadar girdi. Sağcı-solcu öğrencilerin ortasında dururdu. Derste homurdanan itiraz eden olursa dipçiği kaldırır, 'vuruyum mu hocam' derlerdi." diye anlattı.

cihan



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,403 µs