iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Resimdeki 11'lerin sırrı...

9 Aralık 2010 12:16 tsi
Resimdeki 11'lerin sırrı... 11 numaralı görev...11'inci Yunan harfi... Boyutlararası deneyler...Sanal ile gerçek birbirine karışmış durumda.iyibilgi özel

Half-Life, Valve Software tarafından geliştirilen 1998 yılında piyasaya sürülmüş, bilim kurgu temalı bir bilgisayar oyunu.

Konusu kısaca şöyle:

"Half-Life oyununda oyuncu, Dr. Gordon Freeman adlı yeni mezun bir kuramsal fizikçiyi canlandırmaktadır. Oyun, yanlış giden bir ışınlanma deneyinin ardından Dr. Freeman'ın içinde bulunduğu yeraltı gizli araştırma tesisinden kaçışını konu alır.


Half-Life serisi 2000’lerde New Mexico’da ki Black Mesa Araştırma Tesisi’nde başlar. Yeni işe alınmış olan teorik fizikçi Dr.Gordon Freeman, kristalimsi bir cisim üzerinde gerçekleştirilecek bir deneye dahil edilir, sonuç olarak deney esnasında anti-kütle spektrometresi ışınının kristale temas etmesiyle birlikte Black Mesa’da Xen adlı evrene açılan boyutlar arası bir geçit oluşur. Bu geçit vasıtasıyla Black Mesa’ya gelen yaratıklar tesis personelinin tamamına yakın kısmını katleder."

Peki durup dururken bu oyundan neden bahsediyoruz?

Çünkü sanal dünya ile gerçek dünya arasındaki sınırlar gittikçe bulanıklaşıyor.

Şöyle ki;

Bildiğiniz üzere iyibilgi bir süredir Wikileaks'in meşhur "Atatürk'lü" duvar kağıdını didik didik ediyor. Her defasında karşımıza ilginç bağlantılar çıkıyor. Ve bunlar kolay kolay yabana atılacak cinsten değil. Keza Wikileaks'i hala sanal alemin bir şakası sananlar olsa da, gerçek dünyada yankısı yabana atılır cinsten değil (Almanya'da üst düzey bir politikacı istifa etti)

Ve o resim, resmi olarak Wikileaks tarafından yayınlanmışsa, Assange ve ekibi üzerinde duran her cisimden sorumlu olduklarını da kabul etmiş demektir.

Bu cisimler arasında, geçen hafta şu haberde incelediğimiz "Apollo 11" (Bkz: Moongate) sandığı ile ilgili yeni bir bağlantı daha keşfedildi.



Apollo 11 yamasının üzerinde bulunduğu sandık, Half-Life adlı oyundan...(Keşif, bizzat resmin sahibi tarafından onaylandı)

O küp şeklindeki sanduka, oyun içersinde belli sorunların üstesinden gelmek için kullanılıyor.

İkisi arasındaki bağlantı nedir peki diyecek olursanız, muazzam spekülasyonlara açık.

Eğer Half-Life adlı oyundaki şu detayı bilirsek, rastgele olmadığını iddia edebiliriz:

"Half-Life ve devam oyunlarının adları bilimsel terimlerden gelmektedir. Ana oyunun adı olan "half-life" yani Türkçesiyle "yarı-ömür", bir radyoaktif maddenin bozunarak miktarının yarıya inmesi için gereken zaman anlamına gelir. Oyundaki Lambda Kompleksi'nin ve oyunun da sembolü olan lambda(λ), aslında Yunan alfabesinin 11. harfidir."

Apollo 11* ile Yunanca'da 11. harf olan Lambda Kompleksi arasında sadece rakkamsal bir bağlantı var.

Herhalde resmi koyan "kaos ajanları" böyle bir bağ kurmak istemiş olabilir.

Peki hayalgücümüzü zorlasak, daha fazlasına ulaşabilir miyiz?

Deneyelim:

İçinde bulunduğumuz yılın temmuz ayında NASA bir bilgisayar oyunu duyursunda bulundu. Oyun dediğimiz aslında bilgisayar simülasyonu. Bilgisayarı olan herkesin katılabileceği "Moonbase Alpha" yani "Ay üssü Alpha" adlı oyunda, ay üzerinde bulunan bir üsteki ABD'li astronotları kontrol ediyoruz. Hayli gerçekçi. Adı üzerinde, simülasyon. Bu ay üssünde, öyle ahım şahım bir deney yok (Half-Life'daki "teleportasyon deneyine kıyasla") Ama sonuçta Ay'da kurulmuş bir üs, sanal da olsa var.

Bir de unutmadan! Google'un harita servisi olan Google Moon programı üzerinden daha iki gün önce çok çok ilginç bir haber geldi. 

"Google Moon'un NASA tarafından sağlanan görüntülerinde sıra sıra dizili barakaların bulunduğu askeri üssü andıran bir bölge keşfedildiği iddia edildi. Eski ABD Donanma İstihbarat görevlisi Milton Cooper da, Ay üzerinde bulunan ve istihbaratçıların “Uzaylı Üssü Luna" olarak adlandırıldıkları bir üstten söz etmişti." (CNN)

Üstüne bir de şu haberi koyun:

"Amerikalı bilimadamları, Ay’ın karanlık yüzünün keşfi için, Ay’ın yörüngesine insanlı bir uzay aracı göndermeyi planlıyor.

Amerikan uzay ve havacılık şirketi Lockheed Martin mühendisleri, Apollo seyahatlerinden beri Ay’a ilk kez gönderilecek insanlı uzay aracındaki astronotların, yörüngede iken Dünya’nın uydusunun bilinmeyen tarafını incelemesini amaçlıyor." (Kaynak: TRT)

2 Aralık'ta NASA'nın bütün dünyada ses getiren "dünya dışı yaşam keşfi" üzerine basın toplantısını da unutmayalım...

Hayal gücü geniş "Kaos ajanları" adlı grup, bu semboller üzerinden bize bir şey anlatmak istiyor olabilir mi? Örneğin:

- Wikileaks'in yayınlayacağı belgeler arasında, boyutlarası yapılan deneylere dair belgeler olabilir mi? (Assange şöyle demişti: Gelecek belgelerde UFO'lara dair referanslar var)
- Wikileaks ay üzerinde bir üssün varlığına dair belgeler olduğunu iddia edebilir mi?

Bilinmez.

Ancak 11'ler üzerine kurulan semboller, en spekülatif komplo teorilerini bile aratacak cinsten. Bir bilim-kurgu senaryosunun içindeyiz sanki...

*Başta bahsettiğimiz üzere, NASA'nın Apollo 11 misyonu, Ay'a ilk insanlı uçuştu ve hakkında çeşitli spekülasyonlar yapıldı



Bu haber 7,730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs