En Sıcak Konular

Filistin Günleri bu haftasonu yapılıyor!

9 Aralık 2010 12:19 tsi
Mazlumder Ankara Şubesi tarafından organize edilen “Filistin Günleri” bu yıl 11-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek program kapsamında sergi, film gösterimleri, söyleşiler ve konser gibi bir dizi etkinlik yer alıyor. İlk olarak 11 Aralık 2010, Cumartesi günü saat 12.00’de, 3600’den fazla afiş arasından seçilerek hazırlanan “Filistin Dayanışma ve Direniş Afişleri” sergisinin açılışı yapılacak.
 
Cumartesi gününün ikinci etkinliğinde, Filistinli yönetmen Michel Khleifi’nin Üç Mücevher Masalı (Tale of Three Jewels) adlı filmi gösterilecek. Saat 13.00’de başlayacak filmin ardından yazar Enver Gülşen filmin değerlendirildiği bir söyleşi gerçekleştirecek.
 
11 Aralık günü son olarak Tarık Tufan’la Filistin, direniş ve özgürlük üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Pazar günü etkinlikleri
 
Filistin Günleri’nin ikinci gün programı, saat 12.00’deki sergiyle birlikte başlayacak. Pazar günü izleyicilerle buluşturulacak olan film ise bir belgesel. Saat 13.00’teki belgeselin konusu ise İsrail işgal devletine karşı net ve sert muhalefetiyle tanınan ve konuşmalarıyla dikkatleri üzerine çeken akademisyen Norman Finkelstein. Amerikan Radikal (American Radical) adını taşıyan belgeselin alt başlığı ise “Norman Finkelstein’ın davaları”
 
 
Filistin Günleri’nin son söyleşisi ise 16.00’da Taraf yazarı Melih Altınok, “Filistin Direnişinde Enternasyonalizm” konusunda olacak 
 
Filistin Günleri’nin 2010 etkinliklerinin kapanışı Grup Endişe’nin konseriyle yapılacak. “Gazze” isimli eserleriyle büyük beğeni toplayan Grup Endişe’nin konseri saat 18.00’de başlayacak.
 
Mazlumder Ankara Şubesi’nin iki gün sürecek olan Filistin Günleri programı, Kızılay’daki Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
 “Filistin Günleri”nde bu yıl Enver Gülşen, Tarık Tufan ve Melih Altınok söyleşileri, direniş afişleri sergisi ve film gösterimleri olacak. Kapanış konserini ise Grup Endişe veriyor.

 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,352 µs