En Sıcak Konular

Kiracıya müjdeli haber!

9 Aralık 2010 09:17 tsi
Belediyelerden dükkan kiralayıp zamanında ödeyemeyenler de Meclis'teki torba yasanın kapsamına dahil edildi.

Vergi ve sigorta prim borçları başta olmak üzere birikmiş kamu alacaklarına ödeme kolaylığı getiren tasarı, Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda daha da genişletildi. Alt Komisyon'da tasarıya eklenen yeni bir cümleyle, birikmiş borç ödemesinden yararlanacaklar arasına belediyelerin kiracıları da dahil edildi.

Normal kiracıya af yok

Yapılan değişikliğe göre belediyelerden menkul veya gayrimenkul mal kiralayıp kira borçlarını zamanında ödeyemeyenler, birikmiş borçlarını yeniden yapılandırma kapsamında taksitle ödeyebilecekler. Vatandaşların belediyelere olan birikmiş kira borcunun büyük rakamlara ulaştığı belirtildi. Düzenlemeden belediye dışında özel şahıslardan ev ya da işyeri kiralayanlar yararlanamayacak. Tasarının görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri, "torba tasarı"ya dönüşen düzenlemenin sadeleştirilmesi, bu çerçevede sadece kamu alacaklarını düzenleyen 21 maddenin Meclis'ten geçirilmesi, diğer düzenlemelerin ise yeni döneme bırakılması teklifini getirdiler. Ancak düzenlemenin çabuk çıkması için getirilen bu öneri komisyonda işleme alınmadı. Bunun yerine özelleştirme ve uzmanlarla ilgili maddeler başta olmak üzere tartışmalı maddelerin ayıklanması görüşü benimsendi.

Taksitler uzamıyor

Görüşmeler sırasında taksitlendirmede süre uzatımı da gündeme geldi. Mevcut tasarıda yer alan ve birikmiş alacakları 18 taksit, 36 ay vadeye bölen düzenlemenin yetersiz olduğu görüşü dile getirilerek sürenin uzatılması istendi. İlk görüşmelerde bu öneri de komisyonda kabul görmedi. Kamu kurumlarındaki uzmanlıkları yeniden düzenleyen maddenin tasarıdan çıkması, Komisyon'un önünde yoğun kulis faaliyetleri sürdüren bürokratlara rahat bir nefes aldırdı. Çeşitli kurumlardan gelen memur ve memur örgütlerinin temsilcileri, uzmanlar arasında maaşları eşitleyen maddede düzeltme yapılması için komisyon üyesi milletvekillerini adeta ablukaya aldılar. Kendi kurumları için maaş artışı isteyen uzman memurlar, söz konusu maddenin tasarıdan çıkarılması üzerine Komisyon'dan ayrıldılar.

bugün




Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs