En Sıcak Konular

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor

9 Aralık 2010 09:08 tsi
Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İstanbul ve İzmir'de hava sıcaklığı 20 derecede seyredecek. Ankara'da 15 derece olması beklenen sıcakların, Adana ve Antalya'da ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde ülkenin iç ve doğu bölgelerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin güneydoğusunda kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI-

Ülkenin iç ve doğu bölgelerinde sabah saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve yer yer sağanak yağışlı (20)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (15)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (20)

ADANA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (24)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (18)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. (10)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri, öğle ve akşam saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu, gece saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Edirne ile bölgenin güneydoğusunda yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri (İzmir, Aydın, Muğla) ile öğle saatlerinde Manisa, Denizli ve Uşak çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Afyon ve Kütahya çevrelerinde yer yer hafif sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Eskişehir, gece saatlerinde Ankara, Konya, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük, gece saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevreleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Kastamonu ve Bolu'nun yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Çorum, Tokat, Gümüshane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer hafif sis ile birlikte bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.
 
ajanslar



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs