En Sıcak Konular

Kimliğini kaybetti, hayatı zindan oldu

8 Aralık 2010 14:16 tsi
Beykoz'daki bir gecekonduda oturan 38 yaşındaki Celal Düzkaya'nın 2005 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı hayatını kararttı. Adına kurulan şirketle dolandırıcılık yapılan Düzkaya, milyonluk borçlardan kurtulmak için yıllardır hukuk mücadelesi veriyor.

Evli ve 4 çocuk babası Celal Düzkaya, 2005 yılında Taksim'de kimliğini kaybedince başına gelmedik kalmadı. Kaybettiği nüfus cüzdanındaki fotoğrafı değiştirilerek adına şirket kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bankalardan aldığı çeklerle onlarca kişiyi dolandırdı. Celal Düzkaya adına düzenlenen belgeler ve sahte nüfus cüzdanıyla 3 ay içinde şirket kurularak Türkiye'nin önemli bankalarından çek koçanları alındı. Kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerce kurulan şirkete 3 ayrı bankadan da çek karnesi alındı. Şirket adına yapılan mal alımlarında piyasaya binlerce liralık çek sürüldü. Çeklerin karşılıksız çıkması üzerine alacaklı firmalar hukuk işlemi başlatınca Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki mahkemelerde onlarca dava açıldı.

'GECELERİ UYUYAMIYORUM'

Olup bitenlerden habersiz olan Celal Düzkaya, evine gelen polislerin karakola götürmesiyle olaydan haberdar oldu. Düzkaya, kendi adına kurulan şirket tarafından piyasaya karşılıksız onlarca çek sürüldüğünü ve çeşitli illerdeki mahkemelerde hakkında tutuklama kararları verildiğini aylar sonra öğrendi. Yaşadığı şok karşısında günlerce kendisine gelemeyen Düzkaya, daha sonra bir avukattan hukuki yardım almaya karar verdi. Adına şirket kurulan kişinin kendisi olmadığını ispatlamak için Kayseri, Ordu, Balıkesir, Ankara gibi illerde açılan davalara gidip geldi. Halen piyasada adına düzenlenmiş kaç adet çek bulunduğunu bilmediğini belirten Düzkaya, yaklaşık 1 milyon liralık çek defterinin piyasaya sürüldüğünü tahmin ediyor.

Hakkında mahkumiyet kararları veren mahkemelere dilekçelerle başvuran Celal Düzkaya, yeniden yargılama talebinde bulundu. Dilekçelerinde, söz konusu şirkete ait çeklerin kendisine ait olmadığını ve şirketin kaybettiği nüfus cüzdanı kullanılarak sahte belgelerle kurulduğunu belirten Düzkaya'nın yeniden yargılama talebi kabul edildi. Türkiye'nin dört bir yanındaki onlarca mahkeme, dosyaları yeniden açarak Düzkaya'nın savunmasını ele aldı. Düzkaya'nın iddiaları üzerine belgeler kriminal laboratuarlarında incelendi. Yapılan incelemeler sonunda uzmanların sunduğu raporlar, Celal Düzkaya'nın savunmasını doğruladı. Söz konusu şirketin kuruluşunda kullanılan nüfus cüzdanının sahte olduğu ve çeklerdeki imzaların da Celal Düzkaya'ya ait olmadığını belirledi.

POLİS SIK SIK KARAKOLA GÖTÜRÜYOR

Hakkında açılan bazı davalardan beraat eden Celal Düzkaya'nın en büyük korkusu ise polis. Defalarca karakola götürüldüğünü belirten Düzkaya, "Haberim olmadan adıma şirket kuruldu. Şirket adına bankalardan çekler alındı. Çekler karşılıksız çıkınca evime polis geliyor. Defalarca karakola götürüldüm. Huzurum kalmadı." diyerek sitem etti. Düzkaya, "Başıma bu işleri açan sahtekarlardan şikayetçiyim. Benim hayatımı kararttılar. 5 yıldır huzurum kalmadı. Bütün paramı suçsuz olduğumu ispatlayabilmek için harcadım. Borç para alarak avukatlara verdim. Ailem de benimle birlikte perişan oldu." dedi.

Celal Düzkaya'nın eşi Güleç Düzkaya da, yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, "Beş yıldır zor günler geçiriyoruz. Huzurumuz kalmadı. Eşim ve çocuklarım perişan oldular. Geceleri uyku uyuyamıyoruz. Bakacak kimsemiz de yok, bize yardım etsinler. Bu sıkıntıları bize yaşatan kişilerin yakalanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzkaya'nın kayın validesi Sernaz Işık ise olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kendisine damadının baktığını belirten Işık, devletten yardım istedi.

(CİHAN)



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs