En Sıcak Konular

Alman Parlamentosu ajan doluymuş

8 Aralık 2010 13:54 tsi
Alman Federal Anayasayı Koruma Dairesi, Alman meclisinde çok sayıda yabancı ülke ajanının faaliyet gösterdiği uyarısında bulundu.

"Berliner Kurier" gazetesinde yer alan habere göre, Alman milletvekillerinden, kendilerinden bilgi almaya çalışan ajanlara dikkat etmeleri istendi. Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Heinz Fromm ile dairenin istihbarat birimi başkanı Burkhard Even’in konuyla ilgili Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'na bilgi verdiği belirtilen haberde; İran, Sudan, Pakistan ve özellikle Rusya'dan gelen istihbaratçılar gizli bilgilere ulaşmaya çalışılıyor. Federal milletvekillerin aşırı derecede dikkatli davranmaları yönünde istekte bulunan uzmanlar, durumun ciddiyetinden de söz etti.

Gazetenin haberine göre sadece Rusya, Berlin Büyükelçiliği'nde, ''diplomat” veya “gazeteci'' olarak 100'ün üzerinde ajanın bulunduruyor. Ajanların bazı bilgilere ulaşmada başarılı olduğu iddia edilen haberde, Fromm ve Even'in milletvekillerine nasıl davranacakları yönünde bilgi verdiği belirtiliyor.

"CASUS DİPLOMATLARA DİKKAT"

'Casus diplomatlar' tartışması en son WikiLeaks'e sızan ABD belgelerinde, diplomatlardan Birleşmiş Milletler'de istihbarat çalışmaları yapmalarının istendiğini ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti. Alman uzmanlara göre milletvekillerinin “diplomat”larla ilişkilerde dikkatli olmaları gerekiyor. Zira ajanlar elçilik çalışanı olarak milletvekilleriyle bağlantıya geçiyor ve ilişki kuruyor. ‘Çok sıradan bir konuşmanın ağız yoklamaya dönüşebileceği’ belirtilen haberde ayrıca şu ilginç detaylar yer alıyor: Anayasa Koruma Dairesi ajanların faal olduğunu tespit ederse milletvekillerine yardımcı oluyor. Milletvekili muhatabının kim olduğunu öğrendikten sonra ilişkilere fark ettirmeden son veriyor. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise ajanların milletvekillerinin bürolarında çalışan stajyerler üzerinden milletvekilleriyle bağlantıya geçmeye çalışması. Bundan dolayı milletvekilleri özellikle Doğu Avrupa kökenli kişilerden stajyer alırken, ince eleyip sık dokumaları konusunda uyarılıyor. 

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs